avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament cu drept de abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament cu drept de abitatie

As dori sa stiu daca se poate vinde un apartament proprietate personala care are ca drept de abitatie pe mama mea pana la sfarsitul vietii sale. Este neaparat nevoie de semnatura mamei pentru vanzarea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:51, 2 Decembrie 2010
Tocmai aceasta este ideea pentru care nu are sanse.
Ce sa faca curatorul?
Sa semneze un act pentru ca ea sa ramana apoi pe drumuri?

avocat Claudiu Lascoschi
perfect de acord! dar daca inainte de vanzarea acelui imobil, la mama bolnava i s-ar da un drept de uzufruct in alta parte (la una dintre cele 2 fiice), cred ca Autoritatea Tutelara ar fi de acord cu tranzactia.
legal se poate vinde acest drept. practic, cine cumpara un drept de proprietate lipsit de dreptul de folosinta???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela balabanconstanta@yahoo.com balabanconstanta@yahoo.com am un contract de intretinere cu o doamna acum are 94 ani si cu habitatie viagera pt ea si fiica ei cu schizofrenie paranoida, grad II. Pot sa obtin dreptul de ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu - uzufruct viager alexandru08 alexandru08 Buna ziua Am incheiat un contract de vanzare cumparare cu mama mea acum trei ani, imobilul fiind cumparat de mine cu o suma de bani, mamei atribuindu-se o ... (vezi toată discuția)
Divort,propietar si uzufruct covadonga covadonga buna seara.am o nelamurire.parintii mei sant divortati din urma divortului mama mea a devenit proprietar a apartamentului in care stau amindoi parintii,tatal ... (vezi toată discuția)