xvg a scris:
Contestatia si ajutorul unui avocat ma pot ajuta in mod real sau situatia va ramane aceeasi? Mai exact e posibil sa am de plata mai putin sau situatia va ramane aceeasi? Penalitatile sunt in jur de 2500 ron.
Daca pt moment achit doar factura si cheltuielile de judecata banuiesc ca pt restul sumei executorul va actiona la fel in sensul ca ori ori inapoiez toata datoria ori nu inapoiez deloc, nu?
Cat timp va sta acest executor cu ochii pe mine? Se va interesa anual, bianual sau cincinal de mine? E o procedura standard? Nu e o certitudine ca ar afla unde lucrez? Eu pt moment lucrez in italia cu contract. Imi poate pune poprire pe salariul de acolo in conditiile in care angajatorul imi plateste in romania cotizatia pt pensie?
Avocatul banuiesc ca il angajez inainte si aflu ulterior daca e ceva de facut eu deja platindu-i onorariul, nu?
Multumesc
Primo, trebuie sa va interesati daca sentinta exisa intr-adevar. Firmele recuperatoare recurg in zilele noastre la divse forme de inducere in eroare a debitorilor, m ales in cazul in care datoria dansilor este de mult prescrisa. In mod cert, daca mergeti la Mobifon, si platiti datoria fara rezerve, puteti avea surpriza ca nici nu datorati cei bani, facturile fiind prescrise, dar odata platite...caracterul imperfect obligatiei devine perfect.
Secondo, in cazul in care sentinta exista intr-adevar, mergeti la arhiva instantei care a pronuntat-o sa vedeti dosarul, precum si actele de procedura intocmite in dosar. Apoi reveniti cu detalii pe forum.
Tertio, daca executorul a inceput procedura de executare, trimitandu-va in mod legal somatie de plata, adresati-va de urgenta unui avocat pentru intocmirea unei contestatii la executare, delegeandu-i eventual si sarcina de a lua nota de hotarea pronuntata si a o verifica dpdv legal. S-ar putea sa fie mai ieftin decat sa platiti onorariile ridcole in raport de suma datorata...chiar imi este greu sa cred ca firma recupratoare s-a dus in instanta pentru 200 RON.