Pe de alta parte, am vazut destui creditori care au facut gafe monumentale in executarea silita!..desigur, in situatia aceasta, eu eram cu debitorul!:)
Au tot insistat in executare...pana cand, din varii motive, au uitat sa mai faca acte intreruptive, executarea s-a perimat si, in final , s-a prescris!
Corect este ce spune Liliana, pentru a evita rasturnarile de situatie...si cresterea nejustificata a debitului...mai bine faci un efort si faci plata!
Depinde de foarte multe! E greu sa emiti niste solutii fara sa vezi actele dintrun dosar!
De acord. In plus este esentiala atitudinea debitorului fata de situatie, cat ar rezista la executare, daca are o ambitie sa nu plateasca sau doar spera sa scape... Determinarea debitorului de a merge si pana unde in impiedicarea recuperarii sumelor...
Trebuie sa tii cont si de astea... Pentru unii linistea e mai importanta, pentru altii sunt banii...
Poate ca ar trebui sa ne uitam putin asupra art. 89 si urm Cod pr. civ. care prevede faptul ca "Citaţia, sub pedeapsa nulităţii, va fi înmânată părţii cu cel puţin 5 zile înaintea termenului de judecată".
De asemenea poate ar trebui verificat si art. 105 alin. 2 si urm Cod pr. civ. care prevad ca "Actele îndeplinite cu neobservarea formelor legale sau de un funcţionar necompetent se vor declara nule numai dacă prin aceasta s-a pricinuit părţii o vătămare ce nu se poate înlătura decât prin anularea lor. În cazul nulităţilor prevăzute anume de lege, vătămarea se presupune până la dovada contrarie."
In aceasta situatie si neavand mai multe elemente la indemana, tinad seama de faptul ca persoana relateaza faptul ca a avut loc un proces despre care nu a avut habar, imi pun intrebarea daca nu cumva ar trebui sa ne indreptam atentia si asupra aspectelor semnalate mai sus.
Am incercat si de aceea am intrebat despre adresa omului. Nu mi-a raspuns.
Apoi, fara informatii si fara dosar, e cam greu sa speculez.
Prefer sa astept rasopunsurile.
Tu ai perfecta dreptate, daca in dosar insa apare citarea prin afisare la fiecare termen la adresa corecta, e mai greu... Nu imposibil insa, evident.
Corect ar fi sa stim amanunte ca sa elaboram o idee... :(
- Conform legii privind disciplina contractuala, penalitatile nu pot depasi debitul asupra carora au fost calculate, daca partile nu au stabilit in mod expres prin contact aceasta posibilitate. Din cate cunosc aceasta clauza nu exista in contactul dvs. Insa existand un titlu executoriu singura cale este contestatia la executare.
- Executarea nu poate dura "toata viata" asa cum ati precizat. Daca dupa sase luni de la inceperea executarii, aceasta nu se desavarsesta si creditorul nu insista in continuarea ei, executarea se perima. Deasemenea daca trec trei ani de la ramanerea irevocabila a hotararii judecatoresti si creditorul nu o executa aceasta se prescrie.
- Sfatul meu este sa va aparati cu calm si sa apelati intradevar la un avocat.