avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT BANCAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT BANCAR

Buna ziua,
am sa va spun problema mea,si sper sa gasesc un raspuns( informatie) care sa ma ajute.
O persoana X face un imprumut bancar,fara gir si fara giranti,in val. de aprx.32000ron. Persoana X dupa o perioada de aprx.1 an, da in judecata persoana Y(pers.X si persY fiind prieteni apropriati 20 ani) pt a platii imprumutul.In prima faza a fost actiune in constatare,in care pers.X spune ca imprumutul a fost facut pentru pers.Y,ca aceasta sa poata cumpara un vehicul.Dovezile pers. X se bazeaza pe declaratiile a trei martori, care spun ca au auzit de acest imprumut de la pers.X(doi martori fiind prieteni si una ,oarecum ruda cu pers X,dar acestia cunosteau bine si pers,Y) si pe faptul ca platile erau facute de pers Y. Trebuie sa precizez ca persY detine o firma si are contact des cu banca,dar nu aceeasi unde a fost facut imprumutul,iar persX (53 ani) ruga pers Y,dandui bani, sa-i platesca ratele,utilitatile,etc.Pers Y aduce dovezi cum ca vehiculul este luat in leasing,contractul de lesaing fiind facut inaintea imprumutului facut de pers.X,si extrase de cont bancar,care dovedesc ca in perioada in care persX a facut imprumutul,pers.Y avea mai multi bani in cont decat suma de 32000ron.Acest proces s-a finalizat la judecatorie si tribunal in favoarea persY. Dupa terminarea acestui proces,persX da in judecata persY,de aceasta data Pretentii, La judecatorie hotararea a fost in favoarea pers.Y,dar la tribunal hotararea a fost in favoarea pers.X,obligad la plata sumei de 35000ron(penalitati calculate de o firma recuperatoare de creante)si cheltuieli de judecata. In procesul Pretentii,reclamanti au fost persX si au indicat ca reclamant si firma de recuperare, la tribunal firma de recuperare nu a mai fost citata.
Se mai poate face ceva acum? Hotarare a ramas definitiva si irevocabila.
Nu este admisibil ca in baza a trei martori care spun ce au auzit de la imprumutant,fara alte dovezi(acte de mana sau altceva din care sa reiese ca iau dat suma imprumutata altei pers)sa se dea o asemenea hotarare.
Dupa cate am inteles,in baza unei asemenea hotarari,oricine poate sa dea in judecata pe oricine sa-i platesca datoriile si pot avea castig de cauza.
Astept un raspuns din partea d.tra cat mai repede posibil.
Va multumesc

Am uitat sa va spun ca,completul de judecata de la tribunal s-a schimbat,nu a mai fost acelasi complet care a admis recursul,iar presedinta completului care a dat sentinta,dupa o saptamana a iesit la pensie.
Cel mai recent răspuns: bebe33 , utilizator 22:45, 3 Decembrie 2010
e o grava eroare judiciara decizia data de tribunal. sa trimita cauza la CEDO.
Va multumesc pt raspuns.
Dar pana la CEDO,nu se mai poate face nimic?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut zacks zacks Buna ziua, Am imprumutat cateva sute de RON unui prieten de cateva luni. Imprumutul s-a facut prin transfer bancar cu justificarea \"imprumut\" in contul ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica coneofcold coneofcold RECUPERARE IMPRUMUT PERSOANA FIZICA La inceputul acestui an am imprumutat o fosta iubita cu o suma de bani semnificativa (as spune chiar mare) de care avea ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica Luminita D Luminita D Buna ziua , Persoana fizica X a imprumutat persoanei fizice Y o suma de 20000 ron.Banii au fost transferati prin banca de catre X.Cum poate X recupera ... (vezi toată discuția)