avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de poluare - cuantum
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de poluare - cuantum

Am cumparat o masina din italia pe data de 02.12.2010, am facut toate demersurile pt numere provizorii ( rosii 0 pt 30 de zile, adica valabile pana pe 31 dec 2010, daca nu o sa am posibilitatea sa o inscriu pana pe 31 dec 2010, o sa mai iau un rand de numere provizorii si o s-o inscriu dupa 1 ianuarie 2011.O sa platesc taxa de inmatriculare marita dupa noile norme, sau se tine cont ca amsina a fost adusa in tara inainte de 1 ianuarie 2011. Mutumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Larisa Dudciuc , Avocat 18:49, 3 Decembrie 2010
taxa e calculata dupa legea in vigoare la data inmatricularii
www.avocatnet.ro/UserFiles/a... :
Art.II. „(1) Pentru autovehiculele achiziţionate în vederea înmatriculării în România înainte de data de 31.12.2010 şi care nu au fost înmatriculate în România până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule prevăzut în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr50/2008, cu modificările ulterioare, în vigoare până la data publicării prezentei ordonanţe de urgenţă.

Prin urmare, veti plati taxa care este in vigoare la momentul achizitionarii autoturismului.

PS Proiectul, adica Ordonanta inca nu a fost publicata.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Rodica Ciobanu, Avocat
Dupa propunerea aparuta se tine cont de faptul ca ati dobandit autoturismul anterior datei de 31 dec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare auto mad79 mad79 De la 1 ianuarie 2011 va intra in viguare noua taxa de poluare, prima inmatriculara sau cum io mai fi spunand.In trebarea mea este daca masina este introdusa ... (vezi toată discuția)
Taxa auto 2011 strainu_l strainu_l Buna seara......din pacate off.ul meu se leaga tot de traditionala taxa auto.Intrebarea mea este cum as putea sa demonstrezi autoritatilor Romane, ca masina ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare veche csongrasz csongrasz Buna ziua! Am cumparat o masina pe data de 25 ianuarie 2011. Am depus actele la finante pe data de 27 ianuarie sa-mi calculeze taxa de poluare veche. Au luat ... (vezi toată discuția)