avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cu cine ma judec?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cu cine ma judec?

X adjudeca la licitatie prin 2000 un teren cu constructii de la soc Y in lichidare. Adjudecarea s-a facut in urma unei licitatii tinute de lichidatorul judiciar al lui Y. Se plateste pretul , dar nu se inscrie la CF dreptul de proprietate. Dupa vreo 7 ani se deschide procedura insolventei si impotriva lui X. Cand sa se vanda terenul se constata ca nu-i intabulat. De acum urmeaza partea nasoala, deoarece se formuleaza de catre lichidatorul lui X actiune de prestatie tabulara pt ca instanta sa pronunte hotarare care sa tina loc de contract autentic. Cand sa se citeze Y se constata ca acesta nu mai exista fiind radiat de la ORC. Culmea este ca si lichidatorul a decedat intre timp ( ce lichidare morbida...). Instanta zice ca daca nu exista parat suspenda cauza!
Ce sa fac in conditiile astea? Cum imi inscriu dreptul de proprietate?
D-na Romanescu daca achizitionez un bun mobil in timpul desfasurari procesului de partaj desi divortul a fost pronuntat,acest bun mobil intra in lista bunurilor de impartit?
Multumesc anticipat.#-o
nu, nu intra...ca nu-i dobandit in timpul casatoriei...B-)
dar mie imi raspunde cineva?
:P
"Cand sa se citeze Y se constata ca acesta nu mai exista fiind radiat de la ORC. Culmea este ca si lichidatorul a decedat intre timp ( ce lichidare morbida...). Instanta zice ca daca nu exista parat suspenda cauza!"
Incercati si vedeti ce s-a intamplat cu arhiva societatii dizolvate. Poate s-au respectat prevederile legale si s-a predat la Arhivele Nationale.BAFTA
ce legatura are asta cu citarea?

Alte discuții în legătură

Prestatie tabulara? fiefielein fiefielein salut! am urmatoare ipoteza: se reconstituie dreptul de proprietate in favoarea a 3 persoane pentru 1800 mp pe baza L 18/1991. Ulterior acestia vand ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de adjudecare imobil din 1995 este titlu de proprietate? ContSters22096 ContSters22096 X a adjudecat in imobil in cadrul unei executari silite ... are o copie a pv de adjudecare pe care e aplicata o stampila a Notariatului de Stat (din anul ... (vezi toată discuția)
Imobil adjudecat leuca_luminita leuca_luminita Buna ziua! Am citit cu interes articolul \"Executarea silita imobiliara - cum se vinde un imobil ipotecat pentru a recupera o datorie\" 9 Decembrie 2011 ... (vezi toată discuția)