avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani

Am vazut ca se dezbate aprins un proiect de HG privind reducerea perioadei de concediu pentru cresterea copilului de la 2 ani la un an , incepand cu 1 ianuarie 2011.
Aceasta HG daca va fi adoptata , va afecta si mamele care sunt in cursul acestei perioade de 2 ani , sau numai cele care urmeaza sa beneficieze dupa aceasta data de CIC ??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 23:35, 2 Decembrie 2010
Legea civila nu retroactivează! Mă rog, în România... depinde. În mod normal nu ar trebui sa afecteze persoanele aflate deja în CIC, dreptul lor născându-se sub imperiul legii vechi. Poate fi atacat un astfel de act normativ în cazul în care se adoptă cu încălcarea Constituției.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Eva Fekete, Avocat
Multumesc , exact asa am considerat si eu .
Dar am vazut declaratia ministrului Botis, si am ramas stupefiat
Ioan Botis: Scurtarea concediului de crestere a copilului le-ar putea afecta si pe mamele aflate in acest moment in concediu. Femeile care se intorc mai devreme la lucru ar putea primi indemnizatie de 500 de lei

"
De la momentul intrarii in vigoare a legii, s-ar putea stopa concediul de 2 ani. Trebuie sa discutam onest", a afirmat Ioan Botis.


Ce poti sa spui ???:((
Vai de mama (mamele) noastre.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic
Cu toate acestea, si legea privind cuantumul indemnizatiilor, modificata recent prin diminuarea cu 15% a fost aplicata afectand indemnizatiile aflate in plata la data intrarii in vigoare a legii.
In instanta, ce sanse credeti ca am avea?
Eu sunt de parerere ca ar fi posibil ca in instanta sa dam peste vreun judecator mai limpede la minte, si sa ne dea dreptate, dar ce te faci cand ai in mana o sentinta civila ramasa definitiva , si totusi nu o poti pune in executare .??

E mai degraba un razboi al nervilor. #-o
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2010
Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pt cresterea copilului - decembrie 2010 bogdan_moraru bogdan_moraru Buna ziua, Am o serie de intrebari...sper sa aiba cineva rabdare sa le citeasca si sa-mi si raspunda. 1. Art.1 alin.(1) din O.U.G. nr.148/2005 precizeaza ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate- calitate procesuala activa Ilincav Ilincav In lumina art. 59(1) combinat cu art. 60(1). 60(4) C.fam, mama copilului (in nume propriu) poate porni actiunea in stabilirea paternitatii? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Legea privind reducerea perioadei de ccc kati38 kati38 legea care se va da pt reducere crestere copil...este pt mamele care vor ramane de la 1 ianuarie sau si pt cele care sunt in crestere copil? (vezi toată discuția)