avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

sotia mea a depus actele de divort si a plecat in strainatate. As dori sa aflu unde trebuie sa ma duc si sa fac o plangere pentru parasire de domiciliu? La politie sau la judecatorie?
Buna dimineata.Parasirea domiciliului nu constituie infractiune, astfel incat ceea ce puteti face , este sa faceti si dvs. o cerere de divort, asa numita cerere reconventionala, in cadrul procesului inceput de sotia dvs.Prin aceasta cerere veti expune propriile dvs. motive de divort, printre care si parasirea domiciliului.
Buna ziua !
Avand in vedere ca din ceea ce ne scrieti , coroborat cu prevederile legale, sotia dumneavoastra nu a savarsit nici o infractiune si tragand concluzia ca intre dumneavoastra si aceasta s- a ajuns la o situatie ireconciliabila, va sfatuiesc sa introduceti si dumneavoastra cerere de divort din vina sotiei, motivand aceasta cu parasirea domiciliului.
Cu stima !
Parasirea domiciliul conjugal reprezinta, in anumite conditii , un motiv de divort .
Infractiunea de parasire de domiciliu a fost de multa vreme, dezincriminata.
Sotia dumneavoastra, odata plecata in strainatate, pentru a sustine actiunea de divort , va trebui sa faca dovada resedintei sale , cu inscrisuri, si , totodata, sa imputerniceasca , printr-o procura speciala , un avocat, care sa-i reprezinte interesele.

In caz de neprezentare a sa, in mod nejustificat, la un termen de judecata, instanta de judecata, daca dumneavoastra , in calitate de parat , sunteti prezent, va dispune respingerea cererii de divort ca nesustinuta.

In caz ca ambele parti litigante lipsesc, se va dispune suspendarea cauzei, existand posibilitate de repunere pe rol , in termen de 1 an . (lasarea in nelucrare a pricinii , timp de un an , din cauza partilor, conduce la perimare).

Asadar, formulati intampinare, prin care raspundeti la capetele de fapt si de drept ale cererii introductive de instanta.
In caz ca aveti pretentii proprii , mentionati-le intr-o cerere reconventionala ( obiectul acesteia il poate constitui incredintarea copiilor, stabilirea unui drept de vizita ), care va trebui timbrata.

Daca apreciati ca acest mariaj a esuat din cauza comportamentului defectuos al sotiei , in sensul culpei exclusive, cererea reconventionala este obligatorie, presupune plata taxei judiciare de timbru de 39 lei si a timbrului judiciar de 0,3 lei.

Probatoriul poate fi compus din declaratii de martor , inscrisuri , interogatoriu si ancheta sociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,sunt data în instanta pentru părăsire de domiciliu,dar ... Emanuela Ana Emanuela Ana Bună ziua,Sunt data în instanta pentru părăsire de domiciliu,dar totuși noi am fost la notar si am cererea,ce se întâmplă totuși ca el nu a dorit sa ... (vezi toată discuția)
Ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort laurapetruta laurapetruta ce documente sunt necesare pentru a inainta actiunea de divort si unde trebuiesc depuse (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu eleniakk eleniakk Fratele meu, casatorit de patru ani, fara copii, in urma neintelegerilor cu sotia doreste sa se mute si ulterior, daca nu vor rezolva problema , chiar sa ... (vezi toată discuția)