avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA S.R.L. neplatitor de tva?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

S.R.L. neplatitor de tva?

buna ziua
am o nelamurire daca poate cineva sa-mi explice: exista forma juridica s.r.l. neplatitor de tva?
Cel mai recent răspuns: danyyss , utilizator 15:31, 6 Ianuarie 2011
DA
Buna ziua. La infiintarea SRL -ului ai posibilitatea sa optezi neplatitor sau platitor de tva.
Da... la infiintarea societatii se poate opta intre platitor de tva sau neplatitor de tva cu mentiunea ca la atingerea unei cifre de afaceri de 35000 eur (118000 ron parca) intr-un an este obligatorie inregistrarea in scopuri de TVA. Erau discutii zilele trecute pentru majorarea acestui plafon la 50.000 eur.
Ultima modificare: Vineri, 3 Decembrie 2010
gabrielpl, utilizator
119.000 lei este plafonul in lei.Aceasta cifra se recalculeaza in functie de data infiintarii societatii si data de 31.12.
La data de 1 ianuarie 2011 va intra în vigoare o măsură legislativă în domeniul TVA potrivit căreia persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire pentru întreprinderi mici prevăzut la art. 152 din Codul fiscal, pot solicita până la data de 20 ianuarie a anului următor scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal în vederea aplicării regimului special de scutire.

Persoanele impozabile care solicită scoaterea din evidenţă în termenul şi în condiţiile prevăzute de lege, au obligaţia să depună decontul de taxă prevăzut la art. 1562 din Codul fiscal pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie, până la data de 25 februarie inclusiv.

(sursa: www.mfinante.ro)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere neplatitoare de tva montemir montemir Initial am infiintat o microintreprindere neplatitoare de TVA.Deoarece am depasit cifra de afacere de 30.000 euro am fost nevoit sa devin platitor de TVA.Daca ... (vezi toată discuția)
Pfa la norma de venit - depasire plafon anual de scutire de 35.000 euro alexberi alexberi Pentru PFA cu norma de venit. Daca depasesc plafonul anual de 35.000 euro (119.000 RON) cu o factura emisa pe 25 Ianuarie 2011, Cf Art. 152 (6) din Codul ... (vezi toată discuția)
Produse intracomunitare - tva nicoleta56 nicoleta56 Buna, Sunt manechiurista si vreau sa imi fac PFA. De curand am gasit un furnizor de produse din Germania. Am inteles ca PFA-urile nu sint platitoare de ... (vezi toată discuția)