avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită intrerupere prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

intrerupere prescriere

buna ziua. am o prietena care, in 2004 a facut un credit pe firma ultima rata urmand sa fie platita in 11.2006. pana acum o luna nu a primit nimic de la banca, nici o somatie, nimic(firma s-a lichidat in 2008). acum o luna a primit instiintare sa se prezinte la banca unde cu stupoare a aflat ca mai are 200mil de plata desi ea achitase tot debitul in martie 2007(nemaipastrand chitanta!). executoarea bancii a pus o sa faca o intelegere , respectiv ca plateste 3 mil lunar ca sa n o execute. la cateva zile dupa primeste somatia de executare, inscrisa in CF cu un nr. de dosar de executare din 01.2007! ce vreau eu sa va intreb este daca datoria(sau ce numeste banca datorie) mai este prescrisa sau nu si de ce se merge pe un dosar de executare din 2007. multumesc
Cel mai recent răspuns: lucinda2010 , utilizator 18:19, 15 Decembrie 2010
Pai...judeca-te (pardon.."prietena" ta, nu tu!) in CE si nu e nicio pb daca chiar este prescrisa datoria!

ps: sunt o gramada de persoane "de la oras" care se incurca in executarea silita, nu e nevoie ca acestea sa fie de la tara!
Cred ca, totusi, nu ati inteles problema. Intrebarea mea e foarte clara: DE CE trebuie sa se ajunga la asa ceva, la asemenea abuzuri care implica , in afara de cheltuieli din parte persoanei vatamate, si FOARTE MULT STRES. Si daca banii se mai recupereaza - sanatatea nu. Multumesc.
Pt asta ai varianta plangere penala...
Nu stiu daca in 2007 se cerea incuviintarea instantei pt ca din vara anului 2009 se cere iar.
Si oricum dosarul nelucrat din 2007 chiar si fara incuviintare e perimat pentru ca nu s-au facut acte de executare in el ( daca nu se face un act de executare din 6 in 6 luni -maxim - se perima dosarul..)
Am revenit cu noutati desi subiectul e mai vechi. Mai nou, executorul bancar ii trimite o noua somatie de plata in care spune ca s-a facut o "greseala" si ca suma de plata nu este in val de 200mil vechi cum era trecuta in prima somatie ci 87mil vechi!!!!! Eu tot nu inteleg cum e posibil! Acest executor bancar parca se joaca, nu stiu cum poate sa faca asa ceva!(a scazut deja datoria cu o suta si ceva de milioane) Pai somatia la CF, popririle pe ct - toate sunt raportate la prima suma. Si profita de faptul ca primul termen ptr.susp.exec.si contestatie este pe 16.12 si pana atunci isi bate joc!!! (si cand te gandesti ca TOT creditul este achitat din 2007) Imi pare rau ca nu pot pe acest forum sa spun numele bancii si al executorului si sa pun si documentele scanate. Este strigator la cer ce se poate intampla.Asa ca mare atentie cu bancile. Pastrati chitantele (desi vad ca nici asta nu conteaza)
Ai multe variante la indemana. Vad ca ai ales contestatia la executare cu suspendare. Ok, sa zicem ca iti admite suspendarea si in final pe contestatie va anula executarea. Si baiatul ala crezi tu ca se invata minte?

Alte discuții în legătură

Prescriptie/perimare la încuviinţarea executarii silite credit bancar. glteca glteca Buna ziua. In anul 2006 am luat un credit bancar pe o perioada de 10 ani. Ultima rata pe care am putut sa o achit a fost in luna Noiembrie 2007. Dupa care ... (vezi toată discuția)
Perimare lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. Executorul judecatoresc, la cererea creditorului, a constatat prin proces verbal perimarea executarii silite. Avand in vedere ca, pe parcursul ... (vezi toată discuția)
Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)