avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contractul de vanzare cumparare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contractul de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Am nevoie de ajutor. Nu gasesc nicaieri o definitie a contractului de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere. Ma poate ajuta cineva, explicandu-mi ce implica acest contract?
Cel mai recent răspuns: andreeamada , utilizator 00:42, 5 Decembrie 2010
Eu nu știu cine a inventat contractul ăsta. Ori îmi dai casa și îți dau banii= vânzare-cumpărare, ori îmi dai casa și plătesc în servicii = întreținere. Nici nu mă mir că nu găsiți așa ceva.
Este vorba de un act mixt. Practic se vinde nuda proprietate urmand ca cel care vinde devenind creditor al obligatiei de intretinere isi pastreaza uzufructul. Nu vetiu gasi in Codul civil acest tip de contract. Este o creatie a practicii.
in practica, exista posibilitatea sa se plateasca o parte din pretul de piata al locuintei si pt diferenta sa existe obligatia intretinerii ? (mai ales cand cel ce vinde e destul de in varsta)
multumesc
deveniti proprietar al imobilului si aveti obligatia sa intretineti pe cel de la care ati cumparat casa.
Multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu uzufruct viager cristina09_aaa cristina09_aaa se poate vinde un apartament cu uzufruct viager? in ce conditii? (vezi toată discuția)
Vanzare imobil Nico Trupoiu Nico Trupoiu Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are ... (vezi toată discuția)
Vanzarea catre copil anterior divortului yrinuka yrinuka ma numesc irina.mama e recasatorita si am tata vitreg.el acum vrea sa divoteze de mama,iar eu is trecuta pe actele casei care le-au facut impreuna pe numele ... (vezi toată discuția)