avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tedinţe imobiliare Cumparare locuinta - ce acte trebuie sa solicit ...
Discuție deschisă în Tedinţe imobiliare

Cumparare locuinta - ce acte trebuie sa solicit vanzatorului?

Doresc sa cumpar o locuinta executata de catre o societate privata. Aceasta locuinta se afla la mansarda unui bloc si este considerata constructie noua. In acest moment nu are contor la gaze si curent, iar constructorul spune ca acestea trebuie sa le punem noi, cumparatorii,:( desi am stabilit pretul la cheie. Luminati-ma si pe mine ce trebuie sa-i solicit vanzatorului la intocmirea actului de vanzare-cumparere
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:16, 8 Decembrie 2010
Când spuneți că ați stabilit prețul la cheie vă referiți la o înțelegere verbală sau există un act întocmit în acest sens? Vă recomand să acordați o atenție deosebită modului în care achiziționați astfel de apartamente pentru că nu sunt puține litigiile cu privire la astfel de tranzacții. Părerea mea este că nu ar trebui să dați absolut niciun leuț până nu consultați cartea funciară să vedeți dacă e întabulată construcția pe numele celui care vinde și în niciun caz fără să faceți acte pentru sumele care le dați în avans. Apoi mare atenție la condițiile contractuale.
Da, intelegerea a fost verbala, insa urmeaza sa perfectam acele. Ideea e ca sunt foarte suspicioasa asupra felului in care arata casa scarilor ( ca un santier), desi constructorul promite ca in maxim o luna va termina totul. Ce ma nelinisteste ca in interiorul locuintei nu este apa curenta si nici curent. Ce ma sfatuiti?
În primă fază să vorbiți cu el să stabiliți condițiile și apoi dacă vă hotărâți să faceți actele, faceți un antecontract de vânzare - cumpărare în care să stabiliți o dată la care el urmează să efectueze toate reparațiile și racordările la utilități, cum doriți dumneavoastră, urmând să încheiați actul în formă autentică doar la acea dată, dată la care să achitați și restul de preț. Dacă faceți antecontractul, mergeți la notar să îl facă în formă autentică și solicitați și consultarea cărții funciare.
În locul dumneavoastră sincer, aș căuta alt apartament, care să fie ok cu toate utilitățile. Nu cred că nu găsiți altul. Deci personal, nu vă recomand dar... alegerea vă aparține.
Multumesc mult!
Si eu sunt de parerea sa nu cumparati asa ceva....! #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubii in privinta corectitudinii actelor Lulica Lulica Buna ziua Cazul este urmatorul: In luna August 2008 doi frati semneaza fiecare cate un antecontract de vanzare-cumparare pentru teren si imobil construit ... (vezi toată discuția)
Certificare notariala ContSters200727 ContSters200727 Buna ziua! In anul 2009 am incheiat cu un constructor un antecontract de vz-cump a unui apartament, care la mom respectiv nu avea decat autorizatie de spatiu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor ... GAlina2022 GAlina2022 Buna ziua, am facut un antecontract de vanzare cu un constructor pentru casa si teren si el a mai facut la cateva luni distanta acelasi antecontract pentru ... (vezi toată discuția)