avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Un sfat daca se poate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Un sfat daca se poate

Buna ziua,

Numele meu este Andrei si am o functie de conducere intr-o companie de curierat foarte importanta pe piata.In urma cu 2 saptamani aproximativ a disparut un plic cu o suma de bani (aproximativ 1000 $) si conducerea securitatii intr un fel sau altul ma acuza pe mine de disparitia banilor. Pe camerele de filmat se observa faptul ca sunt toate plicurile bagate in saci dar exista unele dubii in privinta schimbarii unui plic ce contine bani cu altul gol.Sa pus in discutie si testul cu poligraful , eu unul sunt o fire emotiva si cu siguranta voi pica testul .Se poate sa fiu acuzat doar pe baza unei filmari neclare sau a unui test cu poligraful pozitiv ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 19:16, 5 Decembrie 2010
Da , sunt si eu de parere ca in prima faza poate cel mai bine ar fi sa nu faceti nicio declaratie si sa lasati organele de urmarire penala sa probeze fapta . Cel putin din cele relatate de dvs , e cam "subtire" ptr a ajunge in fata instantei .
prodiamant a scris:

Problema care se pune este daca dvs. ati schimbat efectiv plicul ,(sau aveti cunostinta despre aceasta), ori nu??????????????????

Eu sper sa nu spuna decat ca e nevinovat, pentru ca nu sunt atatea persoane in posturi de conducere la firme de curierat banuite de schimb de plicuri. Puteti discuta pe privat.

Nu inteleg pe ce se bazeaza seful securitatii sa va acuze pe dvs astfel incat sa interpreteze si proba video in sensul schimbarii plicurilor. Spuneti-ne care este acea proba.

Andrei87 (de unde ar rezulta ca va cheama Andrei si aveti 23 de ani) a scris:
Pe camerele de filmat se observa faptul ca sunt toate plicurile bagate in saci dar exista unele dubii

Vreau sa stiu in ce constau precis acele dubii. E clar ca e ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
e subtirel cazul...din cele relatate de cetatean.
Cel putin 3 mijloace de proba coroborate ajungand la aceeasi concluzie ar trebui sa va puna pe ganduri.
Si doua mijloace de proba pot fi suficiente pentru o condamnare penala...daca avocatul nu stie sa starneasca dubiul...adica sa nu rezulte o vinovatie certa...
In astfel de cazuri , parchetul de cele mai multe ori iese elegant din situatie ...
Oricum , daca pe inregistrarea video nu se va vedea schimbarea plicului iar martori care sa declare in defavoarea sa nu sunt , nu are de ce sa ii fie teama ...

Alte discuții în legătură

Situatie test poligraf andrewculda andrewculda Buna ziua! Ma numesc Andrei Culda, sunt inscris nou pe acest forum tocmai pentru a afla raspuns la cateva intrebari. In urma cu ceva timp un coleg de-al ... (vezi toată discuția)
Furt firma -- cu usa deschisa arimed arimed Buna ziua, Am o problema si am incredere ca ma puteti ajuta cu un sfat. La magazinul la care lucrez a fost comis un furt. Problema aparuta este ca usa ... (vezi toată discuția)
Testul poligrafului Mari.an Mari.an de exemplu: Accept testul poligrafului fara ca eu sa fi savarsit vreo fapta si totusi in urma careia sunt suspectat. Daca acuzatorul nu detine alte probe ... (vezi toată discuția)