avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... facturare prin email ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

facturare prin email ?

Buna,

Sunt administratorul unei firme de web development, majoritatea clientiilor sunt din strainatate. Pana acum am trimis facturi in format PDF generat in OpenOffice si am trimis prin e-mail.

Am auzit de noua lege aparut in 1 Ianuarie 2008 despre facturare electronica.

1. Daca trimit facturi prin e-mail trebuie sa conformez legii? (omologarea calculatorului, semnatura electornica,etc...)

2. Am auzit ca facturarea electronica (legea din 1 ian.) este diferita de facturi trimise prin e-mail. Daca trimit in continuare prin e-mail trebuie sa trimit si prin posta? Daca da, care lege reglementeaza asta? (am auzit ca toate facturile trebuie trimise si prin posta in Uniunea Europeana)

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:26, 8 Martie 2008
Inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electronice a fost reglementata prin Legea nr. 260 din 19 iulie 2007. Noul act normativ creeaza cadrul legal pentru facturarea electronica si stabileste reguli privind asigurarea securitatii emiterii si transmiterii facturilor in forma electronica.
Atat factura în forma electronica, cat si bonul fiscal sau chitanta in forma electronica trebuie sa intruneasca toate conditiile impuse de lege, ca si cele de pe suport de hartie, dar trebuie sa poarte marca temporala, care certifica momentul emiterii, si sa fie semnate cu semnatura electronica.
Emiterea facturilor se face exclusiv într-una dintre urmatoarele doua modalitati, la alegerea emitentului: în forma electronica sau pe suport de hârtie. Emitentul poate opta pentru schimbarea modalitatii de emitere, cu notificarea Ministerului Economiei si Finantelor. Acesta mai este obligat sa tina evidenta facturilor electronice emise într-un registru electronic de evidenta si sa mentioneze existenta unui exemplar pe suport de hârtie, daca este cazul.

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Martie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regimul facturilor gbsimion gbsimion DACA O FACTURA SCRISA LA CALCULATOR NU ESTE SEMNATA NICI STAMPILATA SE INREGISTREAZA IN CONTABILITATE>DACA NU CARE ESTE ART> (vezi toată discuția)
Am o factură scanată, primită pe e-mail și printată, însă contabila nu vrea sa o deconteze. ce este de făcut? Gya2000 Gya2000 Am o factura scanata, primita pe e-mail si printata, insa contabila nu vrea sa o deconteze. Ce este de facut? Mentionez ca nu pot intra in posesia unei facturi ... (vezi toată discuția)
Viza cfp si facturarea electronica alexandru08 alexandru08 Este considera factura electronica factura scanata, venita prin email ce are stampila si semnatura?Este corect sa aplici viza CFP pe ea? Daca nu, viza cfp ... (vezi toată discuția)