avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Inregistrare marca expresie uzuala
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Inregistrare marca expresie uzuala

Salut si bine v-am gasit!

1. Doresc sa inregistrez o expresie ( ex. ''batut in cap'' sau ''confectionat manual''). Este relativ des intalnita, dar cine stabileste daca este uzuala (deci nu poate fi inregistrata ca marca) sau nu?

2. Detin domeniul expresie.com. Daca o inregistreaza altcineva (expresia), pot fi obligat sa il cedez desi are o vechime mai mare decat a marcii?

3.In ce clasa Nisa se incadreaza publicatiile online?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Vernaggio , utilizator 06:57, 7 Decembrie 2010
Buna ziua,

O sa incep cu sfarsitul, daca-mi permiteti: publicatiile online se incadreaza la clasa 09.
2) Depinde daca il folositi in acelasi domeniu ca si cel pentru care este protejat marca; depinde daca marca este larg cunoscuta etc. De obicei acest lucru se stabileste fie de catre instanta (daca titularul marcii va da in judecata pentru transferul dreptului de utilizare al numelui de domeniu) fie de catre o comisie la Biroul International (OMPI) din Geneva.
1) OSIM stabileste acest lucru in conformitate cu prevederile legale in vigoare. De asemenea, cand inregistrati o marca, o faceti pentru anumite produse sau/si servicii, deci este important ca pentru acelea respectiva expresie sa nu fie generica, uzuala etc.
Succes in continuare!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marci osim ovidiu1113 ovidiu1113 Buna ziua Vreau sa fac o revista locala distribuita gratuit(Publicitate) Intrebarea este daca numele revistei este \\"aaaaa\\" si numele firmei este ... (vezi toată discuția)
Înregistrare blog de nisa la osim Lyvyoo Lyvyoo Buna ziua, As vrea sa va intreb care ar fi cea mai buna metoda de inregistrare a unui blog de nisa la OSIM, mai exact pe ce clasa? Exemplul este fictiv ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata !!! kisscash kisscash Buna ziua, Cine-si poate da cu parerea in urmatoarea speta : 1. In luna ianuarie 2010 am cumparat un domeniu de Internet pe viatza (ex: www.exemplu.ro). 2. ... (vezi toată discuția)