avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitante tiparite ??
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitante tiparite ??

La o asociatie de bloc se pot elibera numai chitante printate din soft pe calculator sau este nevoie si de complectarea tipizatelor ?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 00:09, 7 Decembrie 2010
chitantele se pot emite in ambele modalitati. nu este obligatorie utilizarea soft-ului...
E permisa eliberarea chitantelor in ambele moduri, conditia fiind existenta antetului asociatiei (tiparit sau stampilat), numarul unic de ordine al chitantei si semnatura casierului (administratrului) pentru incasarea banilor.
Daca formularul contine elementele de identificare ale persoanei juridice ,nu este obligatorie o singura forma de prezentare a chitantei
As mai veni cu o completare, ca tot s-a mai facut vorbire de chitante personalizate: daca aveti aplicatia ON LINE, ar fi pacat sa nu completati sumele tot din soft. Sunt convins ca soft-ul stie sa faca chitante ca lumea, insa este necesar ca la nivelul com. executiv sa se emita o Decizie cu privire la seria si nr. chitantei/facturilor de la care porniti.
Am observat ca furnizorii nostri de servicii si utilitati folosesc chitante soft, dar casierul aplica o mica stampiluta dreptunghiulara cu numele si CNP-ul sau.
Cred ca la as. prop. nu aveti mai multi casieri, asa ca aceasta masura nu cred ca ar fi necesara...
Dupa efectuarea platii, casierul (administratorul) aplica pe document stampila cu textul "ACHITAT", in cazul in care formularul nu are aceasta mentiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stampila pe chitante de intretinere popacatalin68 popacatalin68 Sunt administrator de bloc si as dori sa stiu cum este legal - stampila sau nu pe chitantele eliberate ?! In Codul Fiscal scrie ca nu mai este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Emitere chitante gambette gambette Brusc administratorul a renuntat la chitantele tipizate personalizate speciale pt. asoc. de proprietari si emite chitante redactate la PC si printate la ... (vezi toată discuția)
Chitantier - tipizat sau nu? ContSters156394 ContSters156394 Va salut. Am auzit recent o chestie care m-a uimit si am vrut sa intreb pe cineva in cunostinta de cauza, ca sa lamuresc. Este adevarat ca un chitantier poate ... (vezi toată discuția)