avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici?

Am si eu o intrebare:
Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca nu are rost...As vrea sa stiu daca inscrierea in acest colegiu este obligatorie...si inafara de plata acelei taxe ce beneficii as avea...e ca la medici daca nu ma inscriu imi retrage dreptul de libera practica?
Si inca ceva...cum e cu definitivatul am 3 prietene juriste de mai bine de 5 ani dar nici una nu a avut indrumator si nici nu a sustinut vreun examnen de definitivat?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: mh31 , utilizator 15:32, 28 Iulie 2008
Nu va retrage nimeni dreptul de a profesa, sunt foarte multi consilieri juridici care nu sunt inscrisi in Colegiu ... care in afara de a incasa taxa respectiva nu face nimic pentru membrii sai.
Va multumesc pt. raspuns...
Deci pot profesa si daca nu sunt inscrisa...dar nu pot avea parafa mea si nu pot sa reprezint la Curtea de Apel...lucru care l-am facut...:D...fiinca am avut o cauza si...aveam delegatie...deci nu au fost probleme,nu m-a intrebat nimeni de ccj dau daca sunt cons.definitiv...
Va doresc o zii placuta...
Ati vazut ca se poate sa mergeti in instanta si sa depuneti concluzii si fara parafa de consilier juridic. Instantele verifica delegatiile sau imputernicirile emise. :)
Buna ziua!
As avea si eu o intrebare...
Anul acesta am terminat Facultatea de Drept, adica nici de o luna :). Lucrez la o firma unde as dori sa fiu jurista. Se poate trece in cartea de munca functia de consilier juriridic?
Va multumesc anticipat!
Daca ati luat examenul de licenta puteti sa va incadrati in functia de consilier juridic.

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Jurist-vechime tudor9 tudor9 se ia in calcul vechimea de 5 ani pe postul de jurist, angajat al unei soc. com., in momentul in care as dori sa dau examen pentru i.n.m.? sau numai vechimea ... (vezi toată discuția)
Cum se ajunge consilier juridic? claudia elena claudia elena Buna ziua....Fiti draguti in anul 2007 am terminat facultatea si am dat si licenta in acelasi an....Pana in prezent nu am profesat ca nimic....Vroiam sa va ... (vezi toată discuția)