avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul energie termica apartament fara repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul energie termica apartament fara repartitoare

Buna seara!
Am nevoie de putin ajutor.As dori sa stiu,cum se calculeaza energia termica la un apartament care nu are repartitoare.Mentionez ca in bloc majoritatea au repartitoare.Sunt insa si cateva apartamente care nu au dorit sa monteze aceste repartitoare.De aceea as dori cum se calculeaza energia termica pentru cei care nu au repartitoare montate.
Multumiri anticipate.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:54, 11 Ianuarie 2011
Si daca nu se acopera factura, diferenta cine o suporta?
In situatia existentei repartitoarelor de caldura, repartizarea nu o face o persoana juridica autorizata de ANRSC?
Imi cer scuze...:) Deci se inmulteste cu 10% sau se adauga 10%? Daca se adauga,inseamna ca se aduna,cred eu..
In situatia mea,la un apart.cu 4 camere sa ia in considerare consumul cel mai mare de la un apart.tot cu 4 camere,plus 10%? Adica,daca un apart.a consumat 50 de unitati,mie ar trebui sa imi calculeze 55?
Multumiri..
A adauga 10% e totuna cu a inmulti cu 110%.
@pufosu
Da, 55.

@grandanat
Asa e! :)
grandanat a scris:
A adauga 10% e totuna cu a inmulti cu 110%.

Este posibil ca politicienii sa faca asemenea "inginerii", dar matematica este mai simpla.
Daca baza este 50 lei, asa cum se spunea in exemplu si vrem sa o marim, sa o majoram cu 10% facem:
50 X 10% = 5 sau 50 X 10:100 = 5, de unde se vede ca 10% din 50 este exact 5.
Apoi adaugam cei 5 la 50 prin adunare si obtinem 55.
50 + 5 = 55
Alta metoda
50 x 1,10 = 55
Sau asa ca o scarpinare cu mana stanga la urechea dreapta
50 X 110% = 55 pentru ca 110% este de fapt 110:100 = 1,10

Spuneam de politicieni pentriu ca se intampla cateodata sa se laude ca au realizat o crestere a economiei cu 110% cand in realitate a fost doar de 10%.
Asa ca toata lumea are dreptate in functie de unghiul din care priveste lucrurile.

Alte discuții în legătură

Formula calcul energie termica pentru incalzire apartament care renunta la repartitoare eliasav eliasav Ma intereseaza formula de calcul a energiei termice pentru incalzire in cazul unui apartament care renunta la repartitoare. Elocvent ar fi un exemplu de ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura la pausal DragomirR DragomirR Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 5 scari, unde scarile A,B si C au un bransament de caldura si scarile C si D alt bransament. Sunt singurul apartament la ... (vezi toată discuția)
Calcul caldura fara contract si cota uluitoare Udan Udan Buna seara Luand in considerare urmatoarele date: - Am reziliat contractul cu firma prestatoare de servicii de repartizare costuri, trimitandu-le o ... (vezi toată discuția)