Pe data de 24.09.2010 s-a admis cererea pentru desfacerea casatoriei in sedinta publica. Am primit comunicarea astazi (06.12.2010) prin Posta Romana. Intrebarile mele sunt:
- cele 30 zile pentru apel de la data comunicarii sunt cele de la data pronuntarii (24.09.2010) sau data la care am primit comunicarea (06.12.2010)?
- ce reprezinta aceasta comunicare? Este finala sau mai trebuie legalizata de cineva (notar, avocat, etc), pentru ca pe aceasta nu exista nicio semnatura sau stampila?
- daca din aceasta casatorie a rezultat 2 minori, poprirea salariala in cuantum de 33% pana la varsta de 18 ani se aplica din data pronuntarii (24.09.2010), asta inseamna ca sunt in urma cu plata pensiei alimentare? Sunt angajat cu carte de munca iar poprirea facuta de catre angajator poate depasi 50% din venitul net pana la recuperare sau aceasta diferenta trebuie achitata separat?
Multumesc
Multumesc! Cum dovedesc ca s-a desfacut casatoria daca aceasta este doar o instiintare? Mai trebuie sa primesc inca o astfel de instiintare sau orice altceva dupa cele 30 zile? Pensia alimentara retroactiv o platesc separat sau prin poprire salariala de catre angajator? Cum si cine trebuie sa comunice un cont bancar pentru virament?
mai intai trebuie sa devina hotararea definitiva si irevocabila.
poate ca o veti ataca cu recurs si veti cere micsorarea pensiei sau ceva ce nu va convine din hotararea de divort.
dupa ce hotararea ramane definitiva important este sa platiti acea pensie la care ati fost obligat.
succes
1.Termenul de apel de 30 de zile se calculeaza de la data comunicarii hotararii instantei de fond.
2.Ceea ce ati primit dvs. este comunicarea hotararii instantei de fond.
Hotararea instantei se legalizeaza de catre instanta care a pronuntat-o, nu notarul si nici avocatul.
Dupa expirarea termenului de apel ( daca partile nu formuleaza apel) va puteti legaliza hotararea.
Pentru legalizare este necesar sa formulati o cerere adresata presedintelui instantei, sa anexati o taxa de timbru de 2.00 lei , un timbru jud. de 0,15 lei si hotararea a carei legalizare se solicita.
3.In ceea ce priveste pensia de intretinere in favoarea minorilor, hotararea instantei de fond este executorie de la data pronuntarii, astfel ca de la aceasta data (24.09.2010) instanta comunica angajatorului ordonanta de poprire, ordonanta in baza careia venitul dvs. va fi poprit.
Unii angajatori popresc pe langa suma datorata lunar si esalonat suma datorata cu titlu de pensie de la data introducerii actiunii, iar altii popresc numai suma stabilita lunar cu titlu de pensie.
In prima varianta, angajatorul nu poate popri mai mult de 50 % din venitul dvs.
Daca va aflati in cea de-a doua varianta, adica daca angajatorul popreste doar 33% din venitul dvs., atunci este necesar sa expediati dvs. aceasta suma pentru a preintimpina o eventuala executare silita a hotararii pentru diferenta sau o plangere pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.( 2 luni de neplata cu rea-credinta.)
Divor
adina111
Buna ziua.
Am o nelamurire poate ma puteti ajuta.
In luna sept. anul trecut am depus actele de divort., in ianuarie am avut prima infatisare iar ex-sotul ... (vezi toată discuția)