avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... talharie si vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

talharie si vatamare corporala

daca sotia mea a fost atacata si batuta pentru a incerca sa ii fure geanta pe un spatiu privat (magazin comercial) unde este platit serviciul de paza si protectie dar nu s-a intervenit deloc, ce urmeaza sa faca mai departe? din punct de vedere penal.
noi am fost la politie am dat declaratie.. cu toate ca politistul a incercat prima data sa formuleze plangerea cu fapta de vatamare, urmand sa ii atrag atentia ca s-a consumat si fapta de talharie pentru ca geanta a fost furata dar in timpul altercatiei sotia mea si socrul au reusit sa o recupereze la timp. am fost la spital pentru analize . am fost la medico-legal.
vreau sa stiu cum pot sa ii trag la raspundere pe cei de la complexul comercial pentru ca din cate am inteles de la politie ca nu functionau camerele de vedere si paznici nu au vazut nimic?
nici acum nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva in tara asta. mentionez ca toate acestea s-au intamplat in parcarea de la carrefour militari.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:50, 5 Mai 2011
Fiind vorba de comiterea unei infractiuni politistul nu trebuia sa piarda vremea.Nu conta infractiunea.
Problema a fost ca nu a vrut sa se incarce cu un dosar care va ramane cu AN probabil...
Inteleg ca socrul dvs.a fost martor la fapta mentionata-talharie sau tentativa,incadrarea urmand sa fie facuta de organele de urmarire penala.Este concurs de infractiuni,daca exista si un certificat medico legal.Sfatul meu este sa depuneti plangerea in care sa aratati exact ceea ce s-a intamplat,in care sa mentionati si martorul si sa o depuneti la unitatea de parchet in circumscriptia careia functioneaza sectia de politie.

andymaurul
Plangerea penala,indiferent pentru ce fapta,trebuie dovedita conform legii cu probe(acte,martori,acte nediclae sau medico-legale,orice alte probe acceptate de lege).
Simplul fapt ca va adresati cu o plangere scrisa sau cu o sesizare,afara a dovedi celerelatate nu este suficient in justitie.
Daca nu aveti cunostinte juridice si aveti posibilitati,consultati si angajati un avocat
In mod normal politia trebuia sa percuteze rapid...dar daca nu prind hotul sau talharul...ezita...deoarece nu le plac AN-urile...

Daca au fost sesizati sunt obligati sa faca cercetari.
r.gabi a scris:

Plangerea penala,indiferent pentru ce fapta,trebuie dovedita conform legii cu probe(acte,martori,acte nediclae sau medico-legale,orice alte probe acceptate de lege).
Simplul fapt ca va adresati cu o plangere scrisa sau cu o sesizare,afara a dovedi celerelatate nu este suficient in justitie.
Daca nu aveti cunostinte juridice si aveti posibilitati,consultati si angajati un avocat

Sarcina probei revine organelor de urmarire penala.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt din carrefour, un sfat va rog utilizatorxxl utilizatorxxl 2 prieteni buni de-ai mei au furat 3 produse din carrefour in valoare de 170 de lei. Desigur nu sunt mandra de aceasta fapta ... i-au chemat in camera... li ... (vezi toată discuția)
Tentativa de talharie, sau tentativa de furt? kwy1200 kwy1200 Eram pe strada intr-o seara la un moment dat am vazut in fata mea un X care se apropia cu pasi repezi de o Y cand ajunge in dreptul ei apuca cu forta geanta , ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita a faptei in plangere. xuser xuser Daca am scris in plangerea de la parchet \"Impotriva numitului XXXXXXX pentru savarsirea infractiunilor de: vataramare corporala, distrugere bunuri si ... (vezi toată discuția)