daca sotia mea a fost atacata si batuta pentru a incerca sa ii fure geanta pe un spatiu privat (magazin comercial) unde este platit serviciul de paza si protectie dar nu s-a intervenit deloc, ce urmeaza sa faca mai departe? din punct de vedere penal.
noi am fost la politie am dat declaratie.. cu toate ca politistul a incercat prima data sa formuleze plangerea cu fapta de vatamare, urmand sa ii atrag atentia ca s-a consumat si fapta de talharie pentru ca geanta a fost furata dar in timpul altercatiei sotia mea si socrul au reusit sa o recupereze la timp. am fost la spital pentru analize . am fost la medico-legal.
vreau sa stiu cum pot sa ii trag la raspundere pe cei de la complexul comercial pentru ca din cate am inteles de la politie ca nu functionau camerele de vedere si paznici nu au vazut nimic?
nici acum nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva in tara asta. mentionez ca toate acestea s-au intamplat in parcarea de la carrefour militari.
revin cu noi detalii... pentru nelamuriri astept intrebari.
am primit de la carrefour militari o scrisoare in care scria ca nu sunt ei de vina de ce se intampla in parcare si ca sa ne ducem la cei de la firma de paza.
eu nu inteleg cum vine asta... ei detin parcarea dar nu sunt raspunzatori de ce se intampla in ea? ce tara este asta? de luat amenda isi ia tot firma de paza daca nu se curata zapada din parcare?
vreau sa stiu ce trebuie sa fac mai departe? cine ma poate ajuta cu un sfat o idee, cum trebuie sa ma comport in situatia de fata. eu consider ca daca cei de la firma de paza isi facea treaba si erau la posturi si printre masini nu se mai intampla asa ceva.
a si inca ceva.. se pare ca cei de la carrefour au un buget atat de mare incat isi permit a plati toate firmele de televiziune pentru ca am trimis mailuri in legatura cu subiectul respectiv si nu mi s-a raspuns nici acum. zici ca are ciuma firma carrefour, sau prea multi bani.
Cei de la hypermarchet au dreptate.
Ei au un contract de asigurarea securitatii cu respectiva firma.
Aceasta face inregistrarile si ele raman in arhiva societatii respective,deci trebuie solicitate de la aceasta.
Nici pana in ziua de azi nu s-a rezolvat nimic.. Politia romana este de tot ... si asa o sa ramana. probabil ca trebuia sa le dam spaga ca sa se implice sa ceara filmarile si sa isi faca treaba mai departe. ma bucur oricum ca nu a patit nevasta mea ceva si ca s-a terminat cu bine.
acum stau si ma intreb, daca eram la fata locului si ii bateam pe respectivi si ii bagam in spital ... eram anchetat eu de politie? se faceau investigatii impotriva mea? din victima deveneam infractor... ca deh asta este Romania unde si la cumparaturi trebuie sa te duci inarmat.
A face dreptate de unul singur , chiar si in astfel de situatii , cred ca poate costa un "pret" , care nu merita sa fie "platit".
Mergeti in audienta la seful politiei si la primul procuror al parchetului care supravegheaza urmarirea penala cu memorii prin care solicitati sa vi se prezinte stadiul cercetarilor intreprinse , dar mai ales urgentarea desfasurarii acestora