avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apartament vandut la licitatie de banca
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apartament vandut la licitatie de banca

am in asociatie doua apartartamente cu debite f. mari pe care le-am actionat in judecata de anul trecut,dar nu am primit inca nici o hotarare. intre timp,ele au fost vandute de banci la licitatie,fara sa fim anuntati,si ne-am trezit cu noii proprietari si cu acte de proprietate in care se specifica ca apartamentele sunt fara nici o datorie. nu stiu cum putem proceda pentru a recupera datoriile la intretinere de 2000 si respectiv 6000 lei.daca ma poate sfatui cineva cum trebuie sa procedez. va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:17, 14 Decembrie 2010
Normal apartamentele erau ipotecate in favoarea bancii.
Daca sumele luate pe apartamente au fost indestulatoare urmeaza ca dvs. sa-i actionati in instanta urmand ca sa-i execute alte bunuri personale sau sa-i puna poprire dar nu mai mult de 50%.
Daca nu are poprire deja o sa-i puna 25%
Art 20 din L nr 230/2007 actele de instrainare incheiate cu nerespectarea obligatiei de existenta a adeverintei din partea asociatiei care sa reprezinte dovada achitarii la zi a cotelor la cheltuielile asociatiei de proprietari ,eliberata in original sub semnatura presedintelui si administratorului,sunt nule de drept
maximavocat a scris:

.................urmeaza ca dvs. sa-i actionati in instanta urmand ca sa-i execute alte bunuri personale sau sa-i puna poprire dar nu mai mult de 50%.
...............

Pa cine? Pe vechii sau pe noii proprietari? Pe vechii proprietari de unde i-ar lua, ca sunt dusi.....!
Pai chiar daca sunt dusi este singura solutie sa mai incerce ceva altfel nu mai vad nicio sansa.
Poate ne spuneti dvs. o parere ca eu alta nu stiu si chiar nu vad.
Conform Legii 230/2007 de infiintare, organizare si fnctionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 51. - (1) Asociatia de proprietari are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor spatii proprietati individuale ale proprietarilor din condominiu, precum si un privilegiu asupra tuturor bunurilor mobile ale acestora, pentru sumele datorate cu titlu de cota de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, dupa cheltuielile de judecata datorate tuturor creditorilor in interesul carora au fost facute.
(2) Privilegiul se inscrie in registrul de publicitate imobiliara al judecatoriei, la cererea presedintelui asociatiei de proprietari, pe baza extraselor de pe ultima lista lunara de plata a cotelor de contributie din care rezulta suma datorata cu titlu de restanta. Privilegiul se radiaza la cererea presedintelui asociatiei de proprietari sau a proprietarului, pe baza chitantei ori a altui inscris prin care asociatia confirma plata sumei datorate.
(3) Operatiunile de publicitate imobiliara privitoare la privilegiul prevazut la alin. (1) si (2) sunt scutite de taxa de timbru.


Asa ca solutii ar fi existat si banca n-ar fi fost singura la "impartirea prazii".....
Totul era ca asociatia sa fi intreprins masurile legale care ii stateau la indemana.

Alte discuții în legătură

Se respecta privilegiu imobiliar ca prioritate in fata unei datorii ipotecare in cazul unei vanzari la licitatie? legal23 legal23 Suntem o conducere noua in cadrul asociatiei de proprietari. Am aflat accidental ca un apartament care are mari datorii la intretinere a fost adjudecat la ... (vezi toată discuția)
Formulare pretentii asociatii de proprietari crina_cta crina_cta Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)