avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... formulare pretentii asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

formulare pretentii asociatii de proprietari

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in cadrul asociatiei de proprietari unul dintre proprietari a ramas restantier la plata cotelor de intetinere. apartamentul acestuia este vandut de catre o banca la licitatie deoarece si acolo a ramas restantier. executorii judecatoresti care se ocupa de vanzare au solicitat asociatiei sa formuleze pretentiile pe care le are in legatura cu restantele acestui proprietar fata de asociatie. imi poate da si mie cineva un model cerere de formulare de pretentii? ca as vrea sa fie cat mai corect sa pot recupera banii datorati asociatiei de proprietari de catre acest rau platnic.
Cel mai recent răspuns: crina_cta , utilizator 16:10, 2 Aprilie 2012
Cererea o formulati identic cu actiunea catre instanta,in care precizati si probati debitul restant,precizand natura restantei si penalitatile aplicate
multumesc!
@crina_cta,
Asociatia noastra a "servit" un caz asemanator. Intr-o buna zi la asociatia noastra au venit doi tineri spilcuiti nevoie-mare, s-au prezentat ca fiind executori bancari de la banca... si ca uitati asa si pe dincolo cu proprietarul apt. nr...
- De unde stim de dvs. ? Am fost la OCPI si am observat ca aveti si dvs. instituit privilegiul imobiliar, sunt ceva probleme?
- Pai sunt, cam de vre-o 13.000 de lei!
- In aceste conditii, uitati o notificare din partea bancii, sa va exprimati si dvs.punctul de vedere in legatura cu pretentiile dvs.... Ce sa zic, ramai uimit cu cata politete in glanda vorbeau baietii.
Ce sa va spun - am povestit aici pe forum de inca 2-3 ori: prin interventii oculte, ne-au desfiintat ca si cum n-ar fi fost vre-o data instituit privilegiul imobiliar (pentru aceasta am dat in judecata OCPI-ul, dar cineva ne-a spus ca trebuia sa facem plangere penala impotriva acestora, oricum nu este prea tarziu, ca prea e stigator la cer), am dat in judecata banca si executorul bancar care ne-a tratat cu tot dispretul. S-a procedat la vanzarea prin licitatie a apartamentului, bineinteles la primele 2 sedinte nu a fost nimeni interesat de acest apartament (licitatorul scazand de fiecare data pretul cu cate 25%), iar la a trei-a sedinta s-au prezentat, chipurile 2 cetateni care au oferit cati-va banuti in plus fata de suma la care s-a ajuns, fiind intelesi, unul a adjudecat apartamentul, a achitat in mare viteza pretul, licitatorul si-a "tras" suma cu care cetateanul era dator pe-acolo, apoi l-a chemat si i-a inmanat diferenta, proces-verbal, bla, bla...
Asociatia? A ramas cu procesele, dar din cate am inteles este la fel de usor cum as incerca eu acum sa urc Everestul!
Din acest motiv, va sfatuiesc sa apelati la un domn avocat sa va consilieze. Daca nu va intelegeti amiabil cu cetateanul, atunci este foarte greu, trebuie sa promovati actiune in justitie, aceasta dureaza, dar ex. bancar are obligatia sa va "tina" partea as. prop. pana la 3 ani in contul bancii. Pana atunci se rezolva si cu procesul si cu ajutor divin, poate recuperati paguba produsa.
Succes!
am sperat sa nu se intample asa cum ati descris dvs, dar se pare ca asa va fi. executorul judecatoresc ne-a instiintat senin ca ne primeste cererea de pretentii, dar nu avem nici o sansa sa ne recuperam banii. totusi, legea 230/ 2007 spune ca asociatia are un privilegiu imobiliar cu rang prioritar asupra apartamentelor si altor proprietati... asta ce inseamna?
Asta inseamna ca asociatia de proprietrari, prin reprezentantul ei, adica presedintele asociatie, poate sa instituie privilegiu imobiliar pe apartamentul ce figureaza cu restante pe lista de plata.
Daca ati instituit acest privilegiu, executorul judecatoresc, va retine din suma incasat din vanzare, in contul sau bancar, acea suma pentru asociatie. Dupa ce asociatia va obtine o hotarare judecatoreasca definitiva, o va prezenta executorului ce va elibera suma.
Executorul poate retine suma timp de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Privilegiul imobiliar cccatalin cccatalin Buna ziua, am depus un privilegiu imobiliar pe un apartament scos la licitatie. s-a vandut apartamentul cu suma de 40000 iar la banca era evaluat la 80000. ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar tashmin tashmin Buna seara, Sper sa ma puteti lamuri cu cateva probleme:1. in cazul in care se instituie privilegiu imobilar fata de un propietar restantier, cererea in ... (vezi toată discuția)
Vânzare la licitație apartament cu privilegiu instituit de asociație. ce se mai poate face dacă asociația nu și-a recuperat prejudiciul? Remusflorilor180 Remusflorilor180 Buna, Asociația de proprietari în care locuiesc a instituit privilegiu imobiliar asupra unui apartament cu restante , care ulterior a fost vandut de banca ... (vezi toată discuția)