avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... citatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

citatie

Daca o citatie a fost trimisa la o adresa mai veche a unei firme, insa curierul judecatoresc a gasit adresa corecta si a trecut-o in citatie, iar in dreptul ei a trecut si cuvantul "afisat", firma se considera citata sau nu?
Mentionez si ca, copia actelor anexate citatiei nu se mai afla la dosar.
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 20:17, 10 Martie 2008
Buna seara si multumesc tuturor pentru raspunsuri,

Revin cu niste clarificari:

Actiunea a fost inaintata de mine, persoana fizica, impotriva fostilor mei angajatori. La momentul inaintarii actiunii adresa firmei era alta, insa s-a modificat pana la primul termen.
La primul termen ei nu s-au prezentat, iar eu am depus o modificare la actiune, urmand ca firma sa fie citata si cu modificarea aceasta. Insa nu am specificat si faptul ca si-au schimbat sediul, pentru in citatia depusa la dosar de agentul procedural acesta mentiona: "noua adresa este: ..., AFISAT", deci am considerat ca au fost citati corect.
Situatia se repeta si cu celelalte 2 citatii trimise firmei in acest dosar. Plus ca grefiera a spus la toate cele 3 termene: "procedura legal indeplinita".

Legat de actele trimise impreuna cu citatia, e vorba de copiile depuse de mine, atat in actiunea introductiva, cat si in cea modificatoare pentru a fi comunicate partii adverse. Acestea nu mai exista la dosar, deci am considerat un motiv in plus ca firma a fost citata la adresa corecta.

In concuzie, procedura de citare este legal indeplinita sau nu?

Multumesc mult
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
barbutadddddddddddddd, utilizator
Copiile depuse de dvs se pare ca au fost comunicate partii adverse, daca nu mai exista la dosar.
Da, procedura este legal indeplinita intrucat fostii dvs angajatori au fost citati la noua adresa.
Multumesc frumos,

Problema e ca in momentul de fata ei au facut contestatie in anulare sustinand ca nu au fost citati la nici unul din cele 3 termene. E posibil asa ceva?
Trebuia intocmit un proces verbal cum mentioneaza Popav mai sus?
Desi nu am intalnit acest gen de caz in practica .....problema este cum de a aflat agentul procedural de noua adresa a lor ? Cine a depus o cerere de modificare a adresei acestora?
Citarea prin afisare a persoanelor juridice se face numai in cazul in care se refuză primirea sau dacă se constată lipsa oricărei persoane la sediul acestora.

eu consider ca atata timp cat au fost citati pe noua adresa , iar agentul nu a gasit pe nimeni a afisat citatia .... procedura de citare este legala.
Agentul procedural banuiesc ca a aflat de la fostul sediu; in cladire erau mai multe firme si i s-a spus de la ghiseul de informatii cu publicul noua adresa.
Eu nu am depus o cerere de modificare a adresei lor. Am mentionat mai sus de ce.

La sediul lor ar fi trebuit sa fie cineva mereu. Au registratura. Poate nu era atunci persona acolo si au lasat-o asa pur si simplu. Si mie imi e cam neclar. Pe 3 citatii scrie 'afisat' la noua adresa, iar ei spun ca nu au fost citati... Plus ca nici nu au facut recurs. Abia cand eu le-am trimis hotararea definitiva si irevocabila au bagat actiunea.

Intrebarea mea e: acum, la contestatia in anulare, faptul ca ei spun ca nu au fost citati are valoare juridica in fata citatiilor cu mentiunea 'Afisat'?
Ultima modificare: Luni, 10 Martie 2008
barbutadddddddddddddd, utilizator

Alte discuții în legătură

Finalizarea procedurii de citare hot_oliviu hot_oliviu Exista o diferenta in privinta finalizarii procedurii de citare a unei persona fizica si a uneia juridica? In sensul ca pentru o persoana fizica este ... (vezi toată discuția)
Procedura mostenitor lipsa noiklosa noiklosa Ce se intampla atunci cand, in cazul dezbaterii unei mosteniri, unul dintre mostenitori este plecat din tara de 30 de ani si nimeni nu stie de adresa lui si ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata-procedura prin afisare ContSters6135 ContSters6135 Am avut o somatie de plata in cadrul careia procedura de citare a debitoarei s-a facut prin afisare. Acum vine cu cerere in anulare si spune ca n-a avut ... (vezi toată discuția)