avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament cu uzufruct viager
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament cu uzufruct viager

Buna ziua socrul meu a facut sotiei lui , care nu este si ea propietar al imobilului testament cu uzufruct viager dar in acelasi testament se specifica ca mai are doi mostenitori rezervatari. Pot face mostenitori rezervatari ceva sa poata folosi si ei o parte din imobil? Si daca da ce ?Specific ca suntem constienti ca are si ea o parte din mostenire si nu dorim decat sa i se restranga drepturile la uzufruct in asa fel sa putem folosi si noi o parte din imobil , avad posibilitatea sa se foloseasca separat nu la comun cu sotia.
In testament scie ca lasa toate bunurile materiale aflate la moartea sa , dar nu are decat acest imobil si ceva bani in banca , pe care sotul si fratele nici macar nu iau amintit . Este vorba de doi frati atat. Si notarul si un avocat cu care am vb ne-a spus ca am avut totusi noroc ca socrul a tinut sa se scrie in testament ca mai are doi mostenitori rezervatari.....
Nu e vorba de "noroc". Chiar daca in testament nu era prevazuta existetenta fratilor, in virtutea legii ei oricum beneficiaza de rezerva. Daca cei doi frati nu se inteleg cu beneficiarul testamentului la notar, se ajunge la proces.
Ce fel de testament a lasat? Era facut la notariat sau scris de mana defunctului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ionutyahoocoom ionutyahoocoom buna dimineata ...tatal meu inainte sa decedeze a lasat testament fratelui meu pe casa parinteasca si mai multe terenuri arabile fratele meu dezbate ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ella2 Ella2 Dacă am testament si am deschis succesiunea (persoana decedata,neavând copii)nepoții decedate pot interveni cumva la succesiune? (vezi toată discuția)
Succesiune calcan mihaela calcan mihaela eu si sotul meu avem un apartament , bun comun. nu avem copii. ce act ar trebui sa facem ca in urma decesului unuia dintre noi ,apartamentul sa ramina celui ... (vezi toată discuția)