avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PIERDERE APA CALDA,APA RECE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PIERDERE APA CALDA,APA RECE

BUNA ZIUA

LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA CALDA 10 MC APA RECE.

INTRAM PE DOMENIUL FANTASTICULUI

Subsolul blocului mereu era inundat ,picurau tevile...toate bune pana intr-o zi sa reparat tevile sa nu mai fie pierdere de 15-18 mc apa calda. Intrebai de pierdere...raspuns ! aaaaa pai daca va curge apa in boxa.
Sa reparat tevile si stupoare de cateva luni aceleasi pierderi dar cu 2-4 mc mai putin....Raspuns de la presedinte si administrator.....atentie!!!....Cineva fura....trebuie verificari si incepe construirea echipei de detectivi.Si incercarea de lamurire asupra pierderi apei calde de parca ei nu locuiau in acelasi bloc, cineva lasa sa picure la wc apa si incepe dileme ca sti cat se pierde la picuratura,firicel...etc...ascultam ....ascultam. Le zic domnule administrator sunteti bazat si foarte tare daca dumneavoastra aveti acasa wc cu apa calda ,bravo domnule esti super tare ii zic si incerc sa-mi zica de ce este tot acea pierdere dupa ce sa remediat scurgerile.
administrator.e de la diferenta de contoare!
ii zic ca stiu de acea clasa de contoare Contorul casei scari clasa C cea mai inalta precizie si cel de apartament a,b care are o clasa mai mica de precizie.
Pai eu cred ca ne cam fura regia de termoficare!!!! chiar asa mare diferenta
e acceptabil 2-4 mc dar 10-15 e enorm.
Sa facut controale la fiecare apartament asupra contoarelor totul e ok dar pierderea exista.
Am cautat sa i-mi cumpar contor in casa clasa C -nu am gasit.

Astept alte subiecte sau eventual raspunsuri.scuzati eventualele greseli sunt cauzate de pierdere si diferentele de clase de citire.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: apafaian , utilizator 16:40, 8 Decembrie 2010
In afara de motivele descrise de dv. este si faptul ca citirea contoarelor nu se face in acelasi timp de catre toata lumea si nu se face la acelasi moment cu citirea furnizorilor.
Acelea nu sunt pierderi, ci diferente de consumuri de apa.

Faceti citirea toti la acelasi ora si la acelasi moment cu furnizorii si n-o sa mai aveti aceste diferente.
facem si chestia asta deja de 7 luni.
Afisam mare si merge cineva dupa citire seara si care nu sunt acasa sunt rugati sa lase in cutie la administrator

se face seara dupa ora 6 in aceiasi zi a luni.
Faceti o sesizare la furnizorul de apa si solicitati sa schimbe apometrul generala, de la bransament. Poate ca acesta este defect.
Daca pierderile de 13-15,-16 mc apa calda si 10 mc apa rece sunt pe toata asociatia atunci cred ca e ceva normal. Poate insa gresesc eu.

Ar fi interesant de facut o statistica. Poate ne ajuta dna Elga, sa creeze un topic nou, sticky, in care fiecare sa spuna ce pierderi are la el in asociatie. Sa ne facem o parere mai de ansamblu.
Nu se poate face o statistica sau daca se face are un grad de aproximare extrem de mare pentru ca variabilele care ar intra in discutie sunt foarte diferite.
Chiar m-am uitat repede in doua luni diferite, in august pierderile totale erau de 5%, in noiembrie de 17%. Aceeasi oameni, in subsol nu curge nicio teava, contoarele de bransament sunt citite odata cu furnizorii, dar.....proprietarii, desi sunt tinuti din scurt, ori citesc aiurea, ori nu citesc si scriu aberatii pe fluturasi, ori nu citesc deloc si trebuie sa le pui estimat. Si sunt numai 36 de apartamente.

La blocul in care locuiesc (170 apartamente) situatia este si mai dramatica....si totul se trage de la indisciplina de citit a locatarilor...chestie care nu se va pune la punct niciodata. Asa ca ne-am invatat cu ideea ca aceste "pierderi" vor dainui cat lumea!

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia sa-mi puna in carca "pierderi apa" ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Fiul meu locuieste intr-un bloc cu 4 etaje, toti proprietarii au ... (vezi toată discuția)