avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate Asociatia sa-mi puna in carca \"pierderi apa\" ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate Asociatia sa-mi puna in carca "pierderi apa" ?

Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Fiul meu locuieste intr-un bloc cu 4 etaje, toti proprietarii au contoare proprii in apartamente si la scara blocului este contor de bransament ("canal"). Pe tabelul cu cheltuielile pe luna septembrie, la toti proprietarii li s-a trecut consumul de apa indicat de contorul din apartament si in plus, mai este o rubrica "pierderi apa" unde s-a trecut 120 m.c. (f. mult), care s-a repartizat pe fiecare apartament, in functie de suprafata utila. Astfel fiul meu are consumati 3,6 m.c. apa si in plus 10,11 m.c. apa "pierderi" care bineanteles au fost inclusi in plata. Am intrebat administratorul despre aceasta situatie care a spus ca probabil s-a citit gresit contoarele si ca luna urmatoare, cu ocazia citirii contoarelor se va lamuri situatia. Dar parca vad ca asta ramane asa, nu se va lamuri nimic. Intrebarea mea ar fi: Ar fi vre-o baza legala in temeiul careia Asociatia sa ma poate obliga sa platesc mai mult decat am consumat ?, mi se pare aberant ca fiul meu a consumat 3,6 m.c. si da fie obligat sa plateasca inca 10,11 m.c. in plus. In cazul in care ii chem in judecata ce art. din lege as putea sa invoc ? Multumesc mult daca ma poate ajuta cineva si va doresc toate cele bune =D>:luck::hugall:
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 16:15, 27 Octombrie 2018
Administratorul a procedat corect in toate aspectele.
Aceste "pierderi de apa" sunt constituite din diferenta intre consumul global facturat de furnizor, consum citit pe contorul de bransament si care spune cata apa s-a consumat in acea scara de catre toti proprietarii si consumul declarat al locatarilor care nu intotdeauna este citit corect si in acelasi timp cu citirea contorului de bransament.

Cauzele acestei diferente sunt multiple, obiective, dar si subiective si diferenta trebuie platite tot de locatari.
Daca nu s-ar intampla asta atunci asociatia ar plati mai putin din factura si, in timp, la furnizor s-ar inregistra restante din ce in ce mai mari care ar putea duce in final la oprirea furnizarii apei.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
elga50, moderator
Absolut de acord cu cele spuse de doamna Elga.
Pretentia de a plati strict consumul inregistrat de apometrele din casa nu poate sta in picioare decat in situatia in care exista contract direct intre furnizor si proprietarul apartamentului (dar la bloc si pe baza apometrelor de clasa A sau B care sunt in majoritatea apartamentelor cu siguranta nu se va intampla prea curand).
Asociatia are obligatia sa achite furnizorului intreaga cantitate de apa intrata in bloc si inregistrata de contorul de bransament, deci administratorul a procedat corect in cazul dumneavoastra.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Octombrie 2011
drg75, utilizator
faceti contestatie scrisa catre presedinte in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata cu siguranta ve-ti primi explicatiile ce le-ati primit aici de cei de mai sus...

asa ca... traim in Romania...
Mai informati-ne cu un singur lucru: cate persoane locuiesc in apartament cu fiul dvs. ? Ma gandesc ca daca ar locui singur, cantitatea declarata de 3,6 mc este f. mica. Adevarat este insa si faptul ca cei 11 mc care i s-a repartizat suplimentar (total cam 14 mc.) reprezinta un consum exagerat pentru o singura persoana...
Apoi, asa cum s-a mai spus, fiul dvs. consuma apa. In baza a ce? Are el vre-o intelegere cu cineva, vre-un document in care sa fie stipulate conditiile de consum? Daca nu are, probabil ca, macar ar trebui sa stie ce hotarari se iau de catre as. prop. in legatura cu toate acestea.
Locuiti la bloc sau la ”casa”? Va asigur ca sunt deosebiri mari intre cele doua situatii!
Aici pe forum s-au purtat nenumarate discutii pe aceasta tema, asa ca daca aveti timp, dati o cautare personalizata, gen: pierderi apa sau diferente apa si poate va mai clarificati din necunoscute.
Succes!
@Adam Grecu
Cei 11 m repartizati suplimentar nu reprezinta consum, ci pierderi, deci nu se poate spune ca e mult sau putin. Important nu e neaparat surplusul de plata in sine ci originea acestor pierderi si remedierea situatiei ca sa nu se mai fie marite notele de plata

Alte discuții în legătură

Pierdere apa calda,apa rece apafaian apafaian BUNA ZIUA LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA ... (vezi toată discuția)
Buna seara, de 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe ... CostinelStoicea CostinelStoicea Buna seara, De 5 ani de zile ne confruntăm cu o problema pe care am sesizat-o de curând: un consum suplimentar destul de mare pe scara: în jur de 20-25 MC, ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)