avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PIERDERE APA CALDA,APA RECE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PIERDERE APA CALDA,APA RECE

BUNA ZIUA

LOCUIESC IN TIMISOARA LA BLOC CU 4 ETAJE 20 .PROPORTIE DINTRE CEI CU CENTRALE SI FARA ESTE EGALA.IN FIECARE LUNA AVEM PIERDERE DE 13-15,-16,MC APA CALDA 10 MC APA RECE.

INTRAM PE DOMENIUL FANTASTICULUI

Subsolul blocului mereu era inundat ,picurau tevile...toate bune pana intr-o zi sa reparat tevile sa nu mai fie pierdere de 15-18 mc apa calda. Intrebai de pierdere...raspuns ! aaaaa pai daca va curge apa in boxa.
Sa reparat tevile si stupoare de cateva luni aceleasi pierderi dar cu 2-4 mc mai putin....Raspuns de la presedinte si administrator.....atentie!!!....Cineva fura....trebuie verificari si incepe construirea echipei de detectivi.Si incercarea de lamurire asupra pierderi apei calde de parca ei nu locuiau in acelasi bloc, cineva lasa sa picure la wc apa si incepe dileme ca sti cat se pierde la picuratura,firicel...etc...ascultam ....ascultam. Le zic domnule administrator sunteti bazat si foarte tare daca dumneavoastra aveti acasa wc cu apa calda ,bravo domnule esti super tare ii zic si incerc sa-mi zica de ce este tot acea pierdere dupa ce sa remediat scurgerile.
administrator.e de la diferenta de contoare!
ii zic ca stiu de acea clasa de contoare Contorul casei scari clasa C cea mai inalta precizie si cel de apartament a,b care are o clasa mai mica de precizie.
Pai eu cred ca ne cam fura regia de termoficare!!!! chiar asa mare diferenta
e acceptabil 2-4 mc dar 10-15 e enorm.
Sa facut controale la fiecare apartament asupra contoarelor totul e ok dar pierderea exista.
Am cautat sa i-mi cumpar contor in casa clasa C -nu am gasit.

Astept alte subiecte sau eventual raspunsuri.scuzati eventualele greseli sunt cauzate de pierdere si diferentele de clase de citire.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: apafaian , utilizator 16:40, 8 Decembrie 2010
Parerea mea e ca nu are treaba cu disciplina de citit. Si puteti sa va convingeti de acest lucru facand o situatie pe o perioada mai mare, 6 luni/ 1 an. Sa vedeti ca pierderile se mentin. Noi am avut pierderi si de 100%, si fara sa fie vorba de defectiuni la coloane sau la contoare. Doar din cauza unor proprietari necontorizati care au lasat apa sa curga in nestire. Dar fiind vorba de un bloc partial contorizat e alta poveste.


Anul acesta am reusit sa-i lamurim pe toti proprietarii si nu mai exista consum necontorizat in asociatie. Avem un consum lunar facturat de 1000 m.c + - 100 m.c. apa rece. Acum 2 ani am inlocuit toate conductele de alimentare de la bransament pana la intrarea in apartamente, in scari. Pe masura ce au aparut mici avarii pe coloanele verticale am mai inlocuit si cateva din aceste coloane. Citirea apometrelor o face fiecare proprietar si-o aduce la asociatie, o lasa in cutia de posta sau o transmite prin email incepand cu 25 ale lunii pana la 15 luna urmatoare, ca pe 18 afisam listele. Furnizorul citeste apometrul general in 25-27 ale lunii si primim factura pana in 10 luna urmatoare.
Am avut pirerderi mari in trecut, dar in urma celor povestite mai sus, nu au mai aparut avarii mari. Pot sa va spun ca in 2010 nu am avut pierderi. Am avut doar diferente.
Adica in ianuarie factura era de 1020 m.c iar pe lista am trecut conform citirii apometrelor 1010 m.c., fara sa acoperim factura (- 10 m.c.)
In februarie factura a fost de 1005 m.c. iar consumul trecut pe lista de pata de a fost de 1023 m.c (+18 m.c). Astfel am compensat pierderea de 10 m.c din ianuarie si-am mai ramas cu un plus de 8 m.c. Si tot asa la 6 luni aveam plus pe total liste 26 m.c fata de toatal facturi pe cele 6 luni.
In august am avut o mica problema cu blocarea unui apometru de bransament si ne-au facturat ca medie pe un an. Atunci am intrat in gaura cu vreo 50 m.c. Dar pana acum, in noiembrie deja s-a reglat si-am ajuns aproape de egalarea consumului facturat cu cel repartizat pe liste pe 10 luni.
Am trecut pe liste tot timpul pretul unitar conform facturii (total factura apa, canalizare, apa pluviala plus tva, impartit la cantitatea de apa intrata). Nici un proprietar nu a platit pierderi de apa. S-a reglat de la luna la luna deoarece diferentele curente sunt din citirea apometrelor in zile diferite.
Odata la 6 luni citim noi (administrator sau un membru al comitetului) apometrele din toate apartamentele si mai reglam atunci consumurile.
Cei care nu aduc citirea pana in preziua afisarii listei sunt trecuti la plata cu 7 m.c de persoana iar luna urmatoare se regularizeaza consumul.
Bine spus ca ar trebui undeva matematic poate daca nu intervine alta gaselnita un + la o regularizare...dar toata treaba sta in scuza diferentei de clasa de contoare?
Am adus liste de plati si de la alte scari unde este 0 pierdere sau chiar 2-4 mc apa calda/rece....Oare e alta clasa de contoare,nu stim sa citim contorul cum trebuie?
Si culmea la parinti mei in bloc sunt 12 ap. toti racordati la calor timisoara.....0(zero)pierdere pe luna septembrie.I-am arata administratorului se balbaia cauta variante.Am impresia ca asta e un furt la nivel mare chiar foarte mare cu diferentele de contoare si clasa e o scuza foarte nesimtita si nu stiu cat o sa mai rabde lumea

un calcul : zona mea Soarelui-timisoara 30.000 locuitori.
facem toate scarile cu 20 ap.
3/4/5pers pe apartament

500 de scari de bloc pe fiecare scara sa punem o pierdere de 5 mc apa calda cum zic ei de clasa de contoare rezulta.
17 lei mc apa calda

42.500 lei ???sau
9883 euro ?

si asta numai in zona mea
faceti un calcul pe oras si vedeti ce sume uriase se rezulta


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)
Plata consumurilor de apa rece si calda cu 40% mai mult nsc0 nsc0 Buna seara, Am o problema cu asociatia de locatarii care de mult timp imi trece la intretinere, consumuri de apa rece si calda marite ~ cu 40% fata de cit ... (vezi toată discuția)
Poate asociatia sa-mi puna in carca "pierderi apa" ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Fiul meu locuieste intr-un bloc cu 4 etaje, toti proprietarii au ... (vezi toată discuția)