avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... UN CREDIT CU BUCLUC !
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

UN CREDIT CU BUCLUC !

Am facut un credit ipotecar in euro la BCR. Nu am facut plati in ultimul an lunare dar din cand in cand mai achitam cate o suma deoarece nu aveam posibilitate de mai mult, si am primit o instiintare de la un executor in jurul datei de 29.10.2010 in care eram instiintat ca daca nu voi achita creditul ipotecar mi se va scoate casa la licitatie. Am sunat la mandatarul executorului si mia comunicat suma ce trebuie achitata. Am achitat intai un avans unde am depus si o cerere in care instiintez ca am achitat un avans si ca ma oblig sa achit diferenta in 15 zile, ceea ce am si facut. Am trimis chitanta cu plata avansului prin fax iar cand am sunat sa confirm trimiterea faxului nu mia mai raspuns nimeni la acel numar de telefon si am luat legatura imediat cu BCR cernavoda care ma trimis la BCR bucuresti. Am mentinut legatura doar cu BCR bucuresti deoarece miau spus ca nu am treaba cu firma de recuperari sau executor deoarece achitand acel avans miau spus ca credit a ajuns la data scadenta deoarece nu mai face obiectul executarii, pt ca contractul de credit nu a fost vandut catre o firma de recuperari. Si in data de 07.12.2010 am achitat intreaga suma ce acoperea creditul. Astazi 08.12.2010 primesc telefon de la executoare in care imi cere onorariul ei de vreo 6000 lei si ma ameninta ca daca nui platesc onorariul dansei intr-o saptamana imi va scoata casa la licitatie, desi creditul a fost achitat, si a ridicat tonul zicand ca de ce am luat legatura cu BCR si cu mandatarul ca trabuia sa comunic numai cu ea si ca dosarul este la ea. Inante sa achit ultima suma mi sa spus ca dupa ce achit sa fac o cerere de scoatere de sub ipoteca deoarece creditul a fost achitat. Lucru pe care lam facut azi, 08.12.2010.
Intrebarile mele sunt:
1. de ce executorul imi cere sai platesc onorariul de 6000 lei daca bcr buc mia zia ca nu mai am treaba cu executorul ?
2. de ce executorul imi cere mie 6000 lei, mandatarul imi zice ca trebuie sa platesc intai cateva sute de lei iar apoi imi spune 5300 lei , iar BCR buc imi zice ca nu am nici o treaba ?
3. poate executorul sami scoata casa la licitatie desi creditul este achitat iar cererea catre BCR este facuta ?
4. daca dosarul era intradevar la executor BCR trebuia sa mai comunice cu mine ?
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 14:29, 8 Decembrie 2010
1. daca pl la executor si nu la banca direct, el isi oprea onorariul sub forma unui comision, cum nu ai platit la ea, a ramas cu degetul in gura, bcr nu ii da nimic.
nu ai obligati fata de ea, nu ii pl nimic, banca trebuie sa o pl daca vrea ceva.
daca te ameninta treci si fa reclamatie... sau macar spunei.
3.nu o sa iti scoata ea casa la licitatie daca ai pl creditul, cere la banca o adeverinta de lichidare ca sa nu te mai trezesti peste nu.s cat timp cu cateva sute de lei de platit.
4. cum sa nu, doar ei aveau bani de luat, ei cu executorul aveau o conventie facuta(ce prevedea si ce obligati aveau e treaba lor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executori judecatoresti si abuzuri in serviciu guz_marian guz_marian buna ziua ! am avut acel credit in euro cu ipoteca la BCR am primit o instiintare de la un executor ca o anume societate de recuperari credite a inzestrato sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate ... page_rrr page_rrr buna ziua.. am primit o scrisoare de instiintare de la o societate de recuperari ca as mai avea ceva de plata la un dosar deschis de acestia in 2017 , pentru ... (vezi toată discuția)
Despre gaj nicolas25 nicolas25 am o intrebare. firmele de recuperere pot sa imi mai scoata casa mea la licitatie daca deja asupra ei este un contract de gaj? mai exact, am luat ceva credite ... (vezi toată discuția)