avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... art 841 c. civ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

art 841 c. civ

va rog un raspuns :
intr-un contract de donatie cu clauza de uzufruct apare urmatorul citat :
"Noi donatorii avem 6 copii si facem prezenta donatie cu scutire de raport cunoscind disp. art. 841 c. civ. "
Se poate ataca cumva acest contract ? In ce conditii ?


Cel mai recent răspuns: deaur , utilizator 10:24, 10 Decembrie 2010
da, daca prin aceea donatie se incalca rezerva succesorala a celorlalti descendenti.
se incalca dar acuma nu stiu ce sanse avem sa castigam o cota din apartament !? tatal meu are grija de bunica mea dar nu o sa primeasca nimic pentru ca apartamentul o sa se vanda si la revedere ! cam cat costa un proces ca acesta si cat dureaza ? multumesc mult
pai ar trebui sa vedeti daca mai sunteti in termen sa solicitati reductiunea liberalitatilor care incalca rezerva succesorala, aceasta se poate cere intr-un termen de 3 ani de la data decesului defunctului.
cat costa si pe ce durata se intinde un proces ca acesta ? bunica mea este inca in viata dar a avut un atac cerebral si sufera de dementa partiala ... am vrea sa incepem procesul dar deocamdata nu avem banii necesari ! multumesc pentru raspunsuri
care sunt pasii ce trebuie urmati in acest proces ?

Alte discuții în legătură

Contract donatie cu uzufruct viager deaur deaur bunica mea a semnat un contract de donatie cu clauza de uzufruct viager cu fiica ei care acuma este in Spania ! tatal meu are grija de bunica mea si-a pierdut ... (vezi toată discuția)
Vocatie succesorala. reprezentarea ContSters297911 ContSters297911 Buna ziua fiind 3 copii la parinti, unul dintre copi decedeaza, cum se imparte mostenirea persoana decedata avand la randul ei 2 copii ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)