avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformare post

Buna ziua.(nu stiu daca imi va raspunde cineva dar eu incerc)
Din 1987 am lucrat cu carte de munca ca muncitor brutar ,(liceul l-am terminat in anul 1989) ,iar din anul 2003 am lucrat casier intr-o institutie publica,din anul 2006 am dat concurs pentru postul de referent M 1A (contractual)avand un salariu de 704, din 2007 am devenit referent III asistent 1(functionar public)prin transformarea postului cu un salariu de 537lei. (in prezent am 657 lei)
Mentionez ca am peste 20 de ani vechime.
Intrebarile mele :
1.Prin transformarea postului incadrarea a fost corecta?
2. Anul acesta termin facultatea ,prin transformarea postului unde este corecta incadrarea.?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 11:31, 15 Aprilie 2009
Daca veti termina facultatea va veti incadra la o treapta superioara, respectiv absolventi cursuri universitare si, normal, ca si salariul va fi mai mare (circa 900 lei).
Functionarii publici care absolva o forma de învatamânt superior de lunga sau de scurta durata, încadrati pe functii
publice cu nivel de studii inferior, se numesc, prin examen, într-o functie publica de executie, un grad profesional si o treapta de salarizare care sa le asigure acestora o crestere de pâna la 20% a salariului de baza avut anterior. Examenul se organizeaza de autoritatea sau de institutia publica în care îsi desfasoara activitatea functionarul public, pe baza unui
regulament-cadru aprobat prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. În cazul în care, dupa
aplicarea procentului de 20%, salariul de baza astfel stabilit se situeaza sub nivelul prevazut pentru gradul profesional
asistent, treapta de salarizare 3, se va acorda salariul de baza de la acest nivel.
multumesc mult pentru raspunsul primit.
ma poate ajuta vechimea in grad?
daca acum dau concurs pentru postul de referent principal ,mai pot beneficia de transformarea postului dupa terminarea studiilor(anul acesta), .
unde ma pot incadra daca as fi referent principal?
flory1970 a scris:

multumesc mult pentru raspunsul primit.
ma poate ajuta vechimea in grad?

Da, vechimea in gradul "asistent" se considera vechime in specialitatea functiei publice.

Daca indepliniti conditiile prevazute in Legea nr. 188/1999, nu mai este necesar sa dati concurs sau sa existe un post liber de referent principal, puteti promova direct in acest grad, cu avizul ANFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)