avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA -extindere activitate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA -extindere activitate

Am PFA - cu cod CAEN 6202 Activitati de consultanta in tehnologia informatiei (norma fixa de venit) platitor de TVA din luna decembrie anul 2010. Doresc sa-mi extind activitatea sau sa-mi deschid un I.I. pentru un magazin online cod 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Intrebare este daca pot sa desfasor o astfel de activitate daca infiintez o I.I. sau daca imi extind activitatea pe PFA. Eu doresc sa imi pastrez pentru PFA- ul actual norma fixa de venit nedorind sa intr-un in sistemul real de plata. Pot avea si PFA si sa fiu titularul unei I.I ? . Trebuiesc niste calificari (diplome) din care sa rezulte ca pot desfasura activitati de comert online. Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:15, 9 Decembrie 2010
Daca aveti un PFA nu puteti sa infiintati o II.
Pentru extinderea activitatii PFA aveti nevoie de urmatoarele documente
- dovada pregatirii profesionale sau dovada experientei profesionale pentru noul cod , noua activitate pe care doriti sa o desfasurati
- cerere de inregistrare (formular tip ONRC)
- declaratie Model2 sau 3 pentru autorizarea activitatii
- taxe de registru

Nagy Noemi
In cazul extinderii activitatii cu noul cod CAEN, PFA trebuie sa treaca la sistemul de impozitare in sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare cod caen norma reala la pfa norma de venit hanaichi hanaichi Buna ziua - In acest moment desfasor activitati de consultanta IT prin PFA, acestea incadrandu-se la norma de venit. Incepand din luna septembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Redeschidere pfa ciausu domnica ciausu domnica In luna mai reg comertului mi-a radiat pfa fara sa ma notifice pe site este trecut in baza legii 300/2004 art 13 nu pare sa aiba legatura Din cate mi s-a ... (vezi toată discuția)
Constituire pfa cu certificat de producator fructe: e posibil? ce acte sunt necesare? maryah_maryah maryah_maryah Buna ziua. Prietenul meu este pomicultor (mere, pere, gutui etc) si detine un certificat de producator pentru a comercializa produsele. 1.Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)