avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Adaugare cod CAEN norma reala la PFA norma de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Adaugare cod CAEN norma reala la PFA norma de venit

Buna ziua -

In acest moment desfasor activitati de consultanta IT prin PFA, acestea incadrandu-se la norma de venit. Incepand din luna septembrie 2012 intentionez sa schimb activitatea la comert online 4791 care se incadreaza la norma reala. Mentionez ca nu voi mai avea activitate de consultanta IT pe PFA.

Intrebarea mea este daca aceasta schimbare va afecta si incasarile de pana acum? Va fi impozitul pentru activitatea de dinaintea adaugarii noului cod caen recalculat la norma reala? Sau doar incasarile de dupa adaugarea noii activitati vor fi afectate?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: hanaichi , utilizator 15:03, 8 August 2012
In sfera serviciilor (ca de ex. IT) unde nu prea sunt cheltuieli ar fi mai bine sistemul cu norma fixa de venit.
Rezolvarea juridica a problemei Dvs. se regaseste in cuprinsul Ordinului nr.3.022 din 28 decembrie 2011al ministrului finanţelor publice privind completarea Nomenclatorului activităţilor independente pentru care venitul net se poate determina pe baza normelor anuale de venit, activităţi desfăşurate de contribuabilii care realizează venituri comerciale, aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.875/2011, publicat in Monitorul Oficial nr. 931/29 dec. 2011.
Va multumesc mult pentru raspuns.

Cred ca m-am exprimat putin neclar.

Acum sunt incadrata la codul CAEN 6202 Consultanta informatica - norma de venit.

Din toamna doresc sa lansez un magazin online cu bunuri (NU produse informatice) - cod CAEN 4791. Acesta se incadreaza la norma reala.

In aceste conditii, va trebui sa trec la venit real? Impozitarea la venit real se aplica retroactiv pentru venitul realizat anterior in anul in curs sau doar de la momentul trecerii la norma reala?

Multumesc.
Da
Daca PFA are cel putin un CAEN ce presupune impozitare in regim real, atunci nu impozitarea nu poate fi facuta la norma de venit.
Va trebui sa treceti in regim de impozitare normal. Se aplica de la momentul trecerii.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2012
grandanat, utilizator
Va multumesc mult pentru lamurire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare activitate pfa hanaichi hanaichi Buna ziua - In momentul acesta desfasor activitati de consultanta IT (CAEN 6202). Pe langa aceasta, as dori sa deschid un magazin online pentru ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit sau sistem real? MiriamS MiriamS Salutare, Doresc sa creez un PFA si nu stiu care ar fi mai ok, norma de venit sau sistem real tinand cont ca incasarile pe an sunt cam de 90 de mi de euro, ... (vezi toată discuția)
Norma pfa domeniu it 2012 alex_83 alex_83 Buna ziua, Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea problema, intrucat de anul acesta codul caen 6201 (obiecul principal de activitate al ... (vezi toată discuția)