avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca

am beneficiat la 1 0ctombrie 2009 de prevederea din art 167.1 a legii19/2000 de 1/3 din totalul de 100% de care beneficiam din majorarea pentru grupa1 si 2 , iar in lege se prevedea ca cele 2/3 ar trebui sa se acorde la 1 ianuaria 2011 deci peste citeva zile daca nu se adopta noua lege a pensiilor ce e previzibil ar trebui sa ni se acorde automat .NU? In noua lege se prevede in continuare acest lucru dar nu se spune de data cind s-ar putea acorda acest drept
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 22:23, 23 Ianuarie 2011
In Leg.19/2000 nu se prevede nimic cu restantele pentru grupe privind amanarea.ci in OUG 114/2009 Art.V alin.(1)-(4) si asta spuneam eu ca sunt capabili sa o amane din nou.Traim cu sperante.
Ei, si acum sa vedem daca se pune in practica noua lege a pensiilor pentru ca e prevazut sa se dea diferenta de bani la grupe pentru ca la 1 ian 2011 expira ordonanta de aminare
Dau si aici doua probe ca de la 01/01/2011 se acorda puncatjul suplimentar pentru grupele de munca:

Proba 1 (Nu este intrebarea mea,o gasiti pe portalul CNPAS)
Buna ziua,va rog sa-mi explicati de ce pensionarii care au beneficiat de ordonanta 100,ulterior abrogata si transformata in ordonanta 209,nu si-au primit diferenta de bani pentru grupele de munca, in ianuarie 2011,asa cum prevede ordonanta 114? Nu au fost aminati suficient,sau nu are cine sa-i reprezinte?Consider ca sa facut o discriminare deoarece la cei iesiti in pensie dupa octombrie 2008,li sa facut calculul de grupa integral.

Potrivit prevederilor art. 169 alin. (1) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 2 noiembrie 2008 inclusiv, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, beneficiaza incepand cu data de 1 ianuarie 2011 de majorarea punctajelor aferente perioadelor realizate in aceste activitati conform prevederilor art. 169 din lege, cu exceptia alin. (6), care se aplica incepand cu 1 ianuarie 2012, respectiv pentru perioadele lucrate in conditii deosebite de munca (dupa data de 1 aprilie 2001).

21-01-2011 15:06

Proba 2

Nr. 110/14 ianuarie 2011

Mircea Carp

La e-mailul adresat Guvernului României şi înaintat spre soluţionare Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, vă comunicăm următoarele:
Potrivit prevederilor art. 169 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, modificată şi completată, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade, după cum urmează:
a) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă;
b) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă.
Aceste dispoziţii se aplică, începând cu data de 01.01.2011, prin acordarea diferenţei dintre creşterea punctajului mediu anual rezultată şi cea acordată conform O.U.G. nr. 100/2008 pentru completarea Legii nr. 19/2000, aprobată prin Legea nr. 154/2009, plăţile urmând a fi efectuate în perioada următoare .
Prevederile susmenţionate nu se aplică în situaţia în care, la recalcularea pensiilor în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, aprobată cu completări prin Legea nr. 78/2005, cu modificările şi completările ulterioare, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupele i si ii de munca - pensie majorata sau nu? selira selira Studiind noua lege a pensiilor, am constatat ca s-a mentinut prevederea conform careia pensia persoanelor incadrate in munca in gradul I si II se majoareaza ... (vezi toată discuția)
Legea nr. 263/2010 N.BELLU N.BELLU Sant nascut in anul 1948 si m-am pensionat la limta de varsta pe 01 iunie 2008(am avut reducere pt. 20 ani de Gr.2 de munca ).Ce trebuie sa fac pt. aplicarea ... (vezi toată discuția)