avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict in institutie (personal contractual)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict in institutie (personal contractual)

Zilele trecute am fost pusa intr-o situatie pe care din punct de vedere juridic nu stiu la ce categorie sa o incadrez, neavand studii in domeniu. Astfel, lucrez intr-o institutie publica de la nivel central, ca si consultant, avand contract de munca pe durata determinata, incheiat cu conducatorul institutiei (respectiv ministrul); mai nou, persoana care ocupa postul de Secretar General al institutiei a impus jandarmului care se afla amplasat la intrarea in institutie sa efectueze controlul tuturor pachetelor care intra in institutie in ideea de a nu mai ajunge la functionarii institutiei "mici atentii"; zilele trecute am primit la intrarea in institutie o simpla sacosa care continea medicamente pentru uz personal, pe care jandarmul mi-a cerut sa o prezint spre control; am refuzat considerand ca este obiect personal; acesta a reclamat la nivel de secretar general ca nu ma supun ordinelor organului de ordine. Am fost chemati amandoi la Secretarul General unde mi s-a impus scrierea unei Note in care sa descriu desfasurarea evenimentelor; o nota similara a scris si jandarmul, nu stiu continutul acesteia.

Intrebarea mea este: are dreptul o persoana, angajat pe post de Secretar General sa ceara unui angajat o declaratie de acest gen, sau acesta este numai rolul organelor de politie?

Eu am scris declaratia in modul cel mai simplu, intrucat eram oricum sub imperiul emotiilor de moment si a presiunii facute de o persoana care ocupa o functie de conducere in institutia unde lucrez.
Sigur in prezent, Secretarul General face presiuni asupra directorului meu pentru a lua masuri de sanctionare a atitudinii mele pentru ca nu m-am supus solicitarilor organului de control.

Si cealalta intrebare: institutia publica in care lucrez poate lua masuri de sanctiune in situatii de acest gen, si care ar fi aceste sanctiuni, pentru ca se doreste ca acestea sa se finalizeze cu retineri din salariu?
Cel mai recent răspuns: gcristisor , utilizator 11:20, 9 Decembrie 2010
Orice institutie are un regulament de ordine interna pe care trebuie sa-l respete toti angajatii sai.

Unitatea unde imi desfasor activitatea: Unitatea de Management a Proiectelor - Banca Mondiala, nu se afla in organigrama institutiei, are Regulament separat care nu face nici un fel de precizari in acest domeniu, decat precizari de desfasurare a activitatii profesionale.

Multumesc mult pentru rabdarea de a citi toata intrebarea si pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controlul genti ContSters66930 ContSters66930 Lucrez la o companie privata din industria alimentara si de vineri am fost controlat la geanta. As dori sa stiu daca acest lucru se poate face de catre ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara mihaela_h mihaela_h Buna seara Sunt profesor si am o problema. La sfarsitul acestui an scolar am fost tinta unei anchete desfasurata de inspectoratul scolar in urma unei ... (vezi toată discuția)
Se poate ca un referat sa fie refuzat la inregistrare de catre secretara unei institutii publice? oanaportar oanaportar Probleme in legatura cu circuitul documentelor intr-o institutie publica: - directorul spune ca la Secretariat se pot inregistra doar Cereri, nu si ... (vezi toată discuția)