avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Un salariat a plecat in data de 8 dec de la lucru pe motiv ca a fost trimis acasa de seful ierarhic, dar nu a primit nimic in scris si nici nu are martori. A absentat si in data de 9 si in data de 10. Seful ierarhic doreste sa ii fac cercetare dicplinara pentru absente nemotivate.
Mai mentionez ca in data de 13 dec ar fi trebuit sa plece in concediu de odihna, avand si o notificare de la seful ierarhic in acest sens.

Acest lucru poate afecta cercetarea discplinara sau nu?
Cel mai recent răspuns: Dinush , utilizator 10:11, 10 Decembrie 2010
Concediul de odihna suspenda procedura cercetarii disciplinare.
in perioada de CO nu se poate desfasura cercetarea, dar puteti sa-i comunicati adresa prin care ii aduceti la cunostinta data stabilita pentru desfasurarea cercetarii (va fi o data dupa terminarea concediului). adresa de convocare o puteti trimite prin posta cu confirmare de primire la toate adresele declarate de angajat.
Dar nu are importanta ca a lipsit 3 zile nemotivat de la serviciu inaintea concediului de odihna? Nu se poate suspenda concediul de odihna pentru cercetarea disciplinara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare potarnichegalbena potarnichegalbena Pt absente nemotivate , in cazul in care angajatul este convocat LA comisie, cim se suspenda pt absente din prima zi de cand a lipsit pana LA data cand este ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca RuxandraLarisa RuxandraLarisa Din surse neoficiale stiu ca un salariat este in arest, oficial nu am primit nicio instiintare. Pot inceta contractul pe motive de absente nemotivate (am ... (vezi toată discuția)