avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general EVALUARE CLADIRE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

EVALUARE CLADIRE

Este obligatorie reevaluarea unei cladiri, sediul societatii o data la 3 ani?
Cel mai recent răspuns: Ruse Bogdan - Evaluator ANEVAR , Evaluator 19:02, 11 Aprilie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Pentru persoanele juridice impozitul pentru o cladire evaluatA/reevaluata la 3 ani este de obicei 1,2-1,5% (maxim 1,8%) din valoarea justa estimata in raportul de evaluare (aceste cote sunt hotarate de consiliile locale pe baza legislatiei in vigoare, in general au o marja de crestere sau scadere de 20% fata de cota de baza); daca nu reevaluati atunci impozitul pe cladire perceput de stat creste foarte mult respectiv ajunge la 10-15% din valoarea inregistrata in contabilitate.

Cu stima,
Bogdan RUSE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)
Amortizare geo123 geo123 Pentru un imobil amortizat integral se face reevaluare. Diferenta pozitiva din reevaluare se inregistreaza in ct.105. Ce se intampla cu amortizarea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Evaluarea imobil pentru taxe si impozite vikipatru vikipatru buna tuturor! am 2 imobile cumparate pe firma , cand am platit taxa pe cladire din 31 septembrie 2008, mi s-a spus ca trebuie sa fac evaluarea imobililor ... (vezi toată discuția)