avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa inmatriculare

cum pot sa-mi recuperez taxa de prima inmatriculare dupa ce o sa o platesc ?in bistrita nasaud se accepta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
axncrime, utilizator
O.U.G. nr. 117/2009 prevede ca: ”Autovehiculele M1 cu norma de poluare Euro 4, a caror capacitate cilindrica nu depaseste 2.000 cm3, precum si autovehiculele N1 cu norma de poluare Euro 4, inmatriculate pentru prima data intr-un stat membru al Uniunii Europene in perioada 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009 inclusiv, beneficiaza de exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru autovehicule, potrivit art. III alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 218/2008 privind modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, in conditiile in care acestea se inmatriculeaza pentru prima data in Romania in termen de 45 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.”
Faptul ca a achizitionat autoturismul in 2010 mi se pare mie ca nu face incidenta OUG 117/2009 care i-ar fi fost favorabila.
Oare nu ne puteti pune si noua motivarea, eventual pe mesaj privat?!
Va multumesc
Si eu cred ca d-l VIORELTE este frustrat de ceva. Il rog sa citeasca cu mare atentie ceea ce am scris.Nu am sustinut niciodata ca teoria despre Actul Administrativ fiscal este a mea. Asta nu ma impiedica sa o postez aici pentru a veni in ajutorul celor care au nevoie de o parere avizata. Daca doriti va pot pune la dispozitie intreaga teorie a domnului avocat ............,pe care il stimez si ii admir parerile foarte bine motivate si documentate.
Va pot spune ca ieri 15 Decembrie am cistigat un proces cu Finantele publice la Tribunalul OLT.
Sentinţa nr. /15.12.2010 Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocată de pârâta Administraţia Finanţelor Publice Slatina. Admite acţiunea formulată de reclamantul Dumitraşcu Dorin-Gheorghe în contradictoriu cu Administraţia Finanţelor Publice Slatina şi Administraţia Fondului pentru Mediu. Anulează chitanţa seria TS5 nr.2380100 şi obligă pârâtele să plătească reclamantului suma de 4.632 şi dobânda legală aferentă sumei la data efectuării plăţii. Obligă pârâtele la plata sumei de 4,30 lei cu titlu de cheltuieli de judecată către reclamant. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Admis fond
DECI SE POATE.
Larisa Dudciuc a scris:

Si care este data platii chitantei?

buna seara doamna avocat...daca va referiti la cazul mai sus descris de mine, va pot spune ca plata a efectuat-o in luna octombrie 2010 (data nu o va pot spune cu exactitate, nu am dosarul acum la indemana)....deci, a facut plata pe o suma stabilita intr-o decizie de calcul datata februarie 2010...!!!!!!!!!
Da, la cazul d-voastra ma refeream ,dar apoi am vazut ca s-a platit in oct.2010.Daca nu va deranjeaza va rog sa imi puneti sent si dec sa o vad si eu.Nu cred ca motivul respingerii cererii e cel prezentat

Alte discuții în legătură

Inscriere lucian972 lucian972 Va rog daca ma poate cineva ajuta sa imi inscriu masina fara sa platesc taxa de poluare care este 1500 eur.Multumesc (vezi toată discuția)
Taxa pe poluare, restituire maramures MoniMi MoniMi Am auzit zvonuri ca mai nou la Tribunalul Maramures se resping cererile de restituire taxa. Mai mult de atat, am avut surpriza sa mi se respinga ieri o cerere ... (vezi toată discuția)
Taxa prima inmatriculare ioana_mad ioana_mad Suntem noii posesori ai unui VW Golf IV 1.4 16v benzina, an fabricatie 2000 achizitonata in targul de masini. Acolo vechiul proprietar ne-a asigurat ca masina ... (vezi toată discuția)