avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Executare silită STARUINTA IN EXECUTARE
Discuție deschisă în Executare silită

STARUINTA IN EXECUTARE

Buna ziua,
Ma intereseaza cum calculez cele 6 luni pt a depune cererea de staruinta in executarea silita.
Contractul de executare silita intre mine si biroul exect. jud a fost incheiat in iunie, dar in august am primit procesul verbal(actualizare creanta).
Deci socotesc 6 luni din iunie sau din august?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:23, 12 Decembrie 2010
O opinie a colegei Gabriela Padurariu, referitor la intrebarea dvs., este ca: ”cererea de continuare a executarii silite”, formulata semestrial de creditor, cu putin inaintea implinirii termenului de 6 luni, nu are caracter intreruptiv al cursului perimarii de drept, in cazul ca aceasta nu este urmata de acte firesti de executare.

Informativ:[ link extern ]

am avut multe situatii in care instanta a constatat ca am staruit in executare si prin urmare nu a intervenit perimarea. Cam 90% din cazuri... Asa ca....pot spune ca functioneaza :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimarea executarii silite atrage prescriptia? alin20 alin20 buna ziua. mi s-a intocmit un dosar de executare silita in anul 2007. am primit somatii la interval de 6 luni, 8 luni, acum nu am mai primit absolut nimic ... (vezi toată discuția)
Cerere staruinta, dupa 10 luni Gabriela12 Gabriela12 Buna ziua. Un creditor a cerut incuviintarea executarii in ianuarie 2012, in februarie executorul bancar zice ca se va face executarea prin orice modalitate, ... (vezi toată discuția)
Reluare executare silita perimata laura-jurist laura-jurist Buna ziua in luna decembrie 2010 ne-a fost emis de catre un ex. jud. un act de constatare a perimarii executarii silite, fara ca noi sa fii solicitat ... (vezi toată discuția)