avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de vizitare al minorului???
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de vizitare al minorului???

Sunt in cu divort din august 2010,am o fetitza de 1 anisor,eu am intentat divortul pe motive bine intemeiate,abandon,adulter,dezinteres fata de familie,etc.Am cerut desfacerea casatoriei din culpa lui exclusiva si as dori sa stiu,daca dovedesc cu martori ca aceasta persoana este o persoana iresponsabila si nu-si cauta copilul deloc,doar pe messenger(de parca fiica mea de 1 an ar sti sa navigheze pe net),nu ne-a ajutat financiar deloc,nu are loc de munca,are datorii,nu are locuinta,etc. care este dreptul lui minim de vizitare pe care-l poate obtine?mentionez ca ''marele tata'' a solicitat s-o vada 6 ore pe luna cu drept de ridicare...sper ca fara supravegherea mea nu i se va acorda acest drept unui nesabuit din asta,la un copil asa micutz...multumesc mult:)
Cel mai recent răspuns: DianaBea , utilizator 15:27, 12 Decembrie 2010
Parintele caruia nu i-a fost incredintat minorul, are potrivit legii dreptul de a veghea la cresterea si educarea minorului si de a avea legaturi personale cu minorul.
Cu alte cuvinte, acest drept este unul prevazut de lege , drept care nu-i poate fi inlaturat tatalui.
Programul stabilit de instanta poate fi unul in care minorul sa poata fi vizitat doar in prezenta mamei si/sau cu luarea minorului din domiciuliu.
In cazul de fata minorul are varsta de un an si inteleg ca exista si anumite probleme de sanatate ce impun umarea unui tratament prescris de medic/i, insa obtinerea unui program sub 6 ore pe luna de vizita nu vad, pentru ca per total ca si ore petrecute cu minorul tatal are practic 1/4 dintr-o zi pe luna.
Instanta va avea in vedere la stabilirea programului, varsta minorului, programul sau de odihna, alimentatie, tratament etc, insa chiar daca acesta va fi stabilit la 6 ore pe luna in prezenta dvs., ulterior cand minorul va fi mai mare ( 6-7 ani) tatal poate solicita si obtine o modificare a programului stabilit initial in sensul adaugarii si a unor perioade in care minorul sa fie luat din domiciliul dvs.
Acum bineinteles ramane de vazut cat de interesat va fi tatal in a stabili cu copilul sau o legatura efectiva sau programul solicitat va ramane doar redactat intr-o hotarare judecatoreasca.

Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cam asta incerc sa obtin eu aici,vizita dar fara drept de ridicare,ca pana la varsta de 6 ani,asa cum il stiu eu pe el,va mai avea probabil inca vreo doua familii destramate la activ.Este clar ca nu-i pasa de fetitza din moment ce nu se intereseaza de ea deloc,doar ca el acuma incearca orice modalitate de a ma incurca pe mine si deja ma ameninta cu ideea ca nu voi putea pleca in niciun concediu fara aprobarea lui,sper sa nu se ajunga acolo,as dori sa obtin si acest lucru prin instantza sa nu mai stau eu la cheremul ''rautatii'' lui.In primul rand noi locuim in Oradea si umblam destul de des si la medici in ungaria,adica daca el are chef merg in ungaria la medic,daca nu nu?sau cum?eu am numa obligatii si el numai drepturi?El a cerut drept de vizitare in prima si a treia sambata din luna cate 3 ore,atunci singura mea obligatie este sa fiu de gasit in acel interval de timp,in rest nu inteleg cum poate el sa-mi dicteze mie viata si sa hotarasca el daca merg sau nu cu fata mea in concediu...singura mea greseala este ca m-am inhaitat cu astfel de persoana fara sa o cunosc bine,dar aceste regrete nu-si au rostul aici#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa vizitez copilul minor in timpul divortului? vreaucopilul vreaucopilul sunt in divort cu sotia,aceasta parasind domiciliul in urma cu 6 luni impreuna cu fetitza noastra de 2 ani si 6 luni si fetitza ei din prima ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor 6 luni annak annak Buna ziua, vreau sa expun si eu problema unei prietene si sa va solicit ajutorul. Aceasta s-a despartit de tatal copilului imediat dupa nastrere, o vreme pe ... (vezi toată discuția)
Extindere program vizita minor oanapdv oanapdv Sotul meu mai are o fetitza de care a aflat la nasterea acesteia de la bunicii materni. Din lipsa dovezilor solicitate ( test ADN) sotul a fost reticient si nu ... (vezi toată discuția)