avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de superficie la constructie provizorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de superficie la constructie provizorie

CAZUL:
Eu "X" la data de 2002 mai am dat in chirie un teren pentru "Y1" pentru construirea unei constructii provizorii. Contractul a fost incheiat pentru un an si a mai fost prelungit pana la 2007 dec. La data de 2008 ian. am reziliat contractul cu "Y1" si am dat in chirie terenul pentru "Y2" el la randul lui a primit cladirea de la "Y1" cu cintract de comodat. La data de 15 oct. 2010 am reziliat contractul si cu "Y2" la Finate. Finantele a executat silit cladirea aflata in proprietatea lui "Y1" la data de 22. oct. 2010. Cladirea este acum in proprietatea "Y3" cel care a cumparat la licitatie. Acum eu "X" nu mai vreau sa inchiriez terenul pt. ca vreau sa folosesc pentru scopuri personale. Noul prprietar nu vrea sa paraseasca terenul cazul a ajuns la instanta.
INTREBARI:
1.) "Y3" poate sa obtina la instanta drept de superficie pentru constructia provizorie?
2.) A facut ilegalitate Finantele cand a licitat un imobil fara sa clarifice in expertiza situatie juridica a constructiei?
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
barnix2001, utilizator
Cel mai recent răspuns: barnix2001 , utilizator 19:29, 12 Decembrie 2010
barnix2001 a scris:

CAZUL:
Eu "X" la data de 2002 mai am dat in chirie un teren pentru "Y1" pentru construirea unei constructii provizorii. Contractul a fost incheiat pentru un an si a mai fost prelungit pana la 2007 dec. La data de 2008 ian. am reziliat contractul cu "Y1" si am dat in chirie terenul pentru "Y2" el la randul lui a primit cladirea de la "Y1" cu cintract de comodat. La data de 15 oct. 2010 am reziliat contractul si cu "Y2" la Finate. Finantele a executat silit cladirea aflata in proprietatea lui "Y1" la data de 22. oct. 2010. Cladirea este acum in proprietatea "Y3" cel care a cumparat la licitatie. Acum eu "X" nu mai vreau sa inchiriez terenul pt. ca vreau sa folosesc pentru scopuri personale. Noul prprietar nu vrea sa paraseasca terenul cazul a ajuns la instanta.
INTREBARI:
1.) "Y3" poate sa obtina la instanta drept de superficie pentru constructia provizorie?
2.) A facut ilegalitate Finantele cand a licitat un imobil fara sa clarifice in expertiza situatie juridica a constructiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie provizorie construta de altcineva pe terenul meu barnix2001 barnix2001 In data de 15 mai 2002 am dat in chirie pentru 1 an o suprafata de teren pentru construirea unei cladiri provizorie din lemn. Contractul a mai fost prelungit ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol cioarec carmen cioarec carmen Proprietarul închiriază un teren şi o construcţie de 1480,75 mp.Chiriaşul construieşte o clădire în afara celei închiriate. de 1420,55 mp .Contractul ... (vezi toată discuția)
Am cumparat cladire fara teren?! pot intabula daca exista un proces pe rol? Bucalae Bogdan George Bucalae Bogdan George Am achizitionat in urma cu 10 ani o cladire fost magazin COOP intr-un spatiu rural + anexele acestuia. Ulterior terenul pe care se afla cladirea a fost ... (vezi toată discuția)