Buna seara. As avea si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns. In legatura cu taxa de poluare, daca se mai poate recupera de la stat in conditiile actuale. Situatia mea ar fi urmatoarea: am achizitionat un autoturism dintr-un stat membru UE in anul 2009, am platit taxa de inmatriculare de curand, acum aproximativ 2 saptamani si ma intereseaza sa aflu daca exista sansa se castig un eventual proces impotriva statului.
Ma poate ajuta cineva cu un model de contestatie pentru administratia financiara pe care sa-l adaptez la situatia mea? exista un formular tipizat? va rog mult de tot cine poate sa ma ajute, este destul de urgent pt ca in peste 2 zile va expira termenul de 30 de zile.
procedura instantelor in aceasta materie este destul de contradictorie. O varianta viabila ar fi si aceea de a solicita restituirea sumei platita cu titlu de taxa (deci fara sa mai formulati contestatie) si apoi formularea unei actiuni in instanta pentru restituirea sumelor. Nu exista formulare tipizate, trebuie doar sa lecturati eventual practica judiciara pentru a alege calea procesuala corecta.
Taxa poluare
Raluca Todea
Buna ziua! Am facut o cerere de chemare in judecata pentru recuperare taxa de poluare la Tribunalul Sibiu, care a fost respinsa. Am procedat apoi la calea de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto
aandrra
stie cineva daca o taxa platita in 2008, dupa aparitia oug 50/2008 poate fi recuperata acum, avand in vedere ca termenul pentru procedura prealabila a ... (vezi toată discuția)