avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare-cumparare auto folosit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare-cumparare auto folosit

Buna ziua,

Am si eu o mare intrebare. Se poate declara un contract de vanzare-cumparare auto folosit nul daca este trecut gresit cilindreea (Ex: in de 1968 cmc este trecut 1969 cmc).

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!
Cel mai recent răspuns: Darius Bobic , Avocat 17:04, 14 Martie 2008
Nu de drept , poate fi anulabil dar se poate la fel de bine si rectifica eroarea prin acordul partilor sau justificat cu acte . cilindreea nu are relevanta ceea ce conteaza este seria motor si seria caroserie
Daca se poate anula, se poate dispune repunerea partilor in situatia initiala, precedenta contractului de vanzare-cumparare?
Am inteles ca te intereseaza sa anulezi contractul de vanzare-cumparare din cauza unei erori materiale.
Sigur ca poti cere asa ceva, dar eroarea nu este de natura a anula contractul, cel multa complini pretul cu o oarecare valoare infima. Nu vei avea castig de cauza nici la Buftea...
Alexandru Radu Popescu a scris:

Nu vei avea castig de cauza nici la Buftea...

:)):)):)):)):))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am platit impozitul de 2 ani ce se poate intampla dan-andrei dan-andrei nu am platit impozitulut la masina de 2 ani cred.am avut o masina cu motor mare 4200 si acum am descoperit ca am o suta douazeci de mil de plata. cu tot cu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina iulianwizard iulianwizard Buna ziua, Ce posibilitate am sa inmatriculez o masina care nu are seria motor stantata pe motor desi in cartea de identitate apare seria? Am auzit ceva de ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un aututurism inmatriculat romania in luna iulie ... draghici_mariusc draghici_mariusc Am cumparat un aututurism inmatriculat Romania in luna Iulie 2020,in care, in actele masinii este trecuta o alta putere a motorului decat cea reala,fiind ... (vezi toată discuția)