avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara.se poate partaja un apartament ipotecat pe cale amiabila in instanta de judecata?la un astfel de proces se mai plateste taxa de timbru ca procent din valoarea bunului?am inteles ca se poate incheia o tranzactie cu acordul judecatorului.procedura este la fel ca la orice proces sau are o alta forma si denumire?
daca nu va permiteti taxa de timbru aveti posibilitatea de a face cerere pt ajutor public judiciar [ link extern ]
imi puteti spune va rog care este legea care reglementeaza taxele la partaj si de ce din 26 nov. este altfel, in sensul ca nu se mai restituie?
[ link extern ]
legea 202/2010 Taxele judiciare de timbru. Din textul Legii nr.146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificările şi completările ulterioare,se abrogă prevederea potrivit căreia în cazul în care, până la prima zi de înfăţişare, părţile încheie tranzacţie sau renunţă la judecată, suma achitată cu titlu de taxă judiciară de timbru se restituie în întregime, iar în cazul în care tranzacţia ori renunţarea la judecată intervin ulterior primei zile de înfăţişare, se restituie până la jumătate din suma achitată, ţinând seama de actele procesuale deja îndeplinite.
va multumesc frumos
poate n-ar fi rau sa luati in considerare varianta medierii

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)
Succesiune tata luisa.ignat luisa.ignat cum sa procedez cu costuri mai mici? prin notar sau prin judecatorie? mama a deschis un proces acum suspendat crezand ca asa o sa avem mai putine costuri, dar ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de 3% intr-un partaj dupa divort Functionar43 Functionar43 Am divortat anul trecut, dorim sa facem partajul. Este vorba de un apartament cu 2 camere. Ne-am inteles si ne-am gandit la un partaj conventional. Am ... (vezi toată discuția)