avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rebransare energie electrica si gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rebransare energie electrica si gaz

Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: Am inchiriat un saptiu pentru o pizzerie prin contract de inchiriere. Societatea respectiva a incheiat contract de furnizare a energiei electrice si gazului cu compania e-on. Activitatea societatii nu a mers cum se astepta proprietarul, dar intre timp s-au inregistrat datorii de circa 6000 lei la energia electrica si 1400 la gaz, motiv pentru care imobilul meu a fost debransat de la curent electric si gaz. Proprietarul societatii, care intre timp am aflat ca avea si alte datorii mari fata de banci, a plecat din tara. A revenit pentru doua zile in tara, timp in care a acceptat sa solicite trecerea datoriilor sale pe un alt cont pe care il avea cu e-on electrica si e-on gaz, iar eu am solicitat rebransarea la energia electrica si gaz.
Raspunsul a fost negativ, rebransarea fiind conditionata de plata datoriilor de catre chiriasul meu. Acesta insa nu este in tara si mi-a spus ca nu are nicicum posibilitatea de a-si plati datoriile.
Intrebarea este: exista vreo posibilitate de a obtine rebransarea in conditiile in care proprietarul societatii care a inchiriat spatiul nu e de gasit si nu plateste datoriile, iar eu nu am posibilitatea de a achita aceste datorii?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 09:03, 14 Decembrie 2010
Intrebare : contractul de inchiriere este inca in derulare?

Din pacate dumneavoastra nu puteti obtine rebransarea daca nu sunt platite datoriile. Pentru plata datoriilor, daca societatea refuza sau nu poate sa plateasca, trebuie actionata in justitie.
Contractul de inchiriere este reziliat. In schimb persoana nu se stie unde este. Nici familia nu poate sau nu vrea sa dea relatii. In acest caz ... ce e de facut?
va trebui sa formulati o actiune in justitie pe numele societatii (nu a administratorului) prin care sa solicitati plata datoriilor acumulate pe timpul derularii contractului de inchiriere + a cheltuielilor de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi silita sa platesc datoria? carmen silva carmen silva buna ziua, am inchiriat o locuinta unei persoane unde ulterior si-a deschis o firma. De curand chiriasul, pentru ca a intrat in incapacitate financiara vrea ... (vezi toată discuția)
Clauză abuzivă în contractul cu electrica s.a., care nu concordă cu legislaţia din domeniul energiei electrice. zxc1 zxc1 Am găsit o clauză abuzivă în contractul cu Electrica S.A., care nu concordă cu legislaţia din domeniul Energiei Electrice, dar încalcă şi Legea ... (vezi toată discuția)
Cum poate recupera proprietarul de la fostul chirias chiria si contravaloarea facturilor de utilitati si a intretinerii? mihai bogatu mihai bogatu Buna ziua. Anul trecut am inchiriat un apartament cu contract printr-o firma de imobiliare. La momentul inchirierii am primit chiria pe doua luni, din care ... (vezi toată discuția)