avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Pot fi silita sa platesc datoria?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Pot fi silita sa platesc datoria?

buna ziua,
am inchiriat o locuinta unei persoane unde ulterior si-a deschis o firma. De curand chiriasul, pentru ca a intrat in incapacitate financiara vrea sa inchida firma. Consumurile la utilitati sunt pe numele firmei, insa nu a platit facturile si datoria se ridica la gaze si lumina la 1500 roni.
Mi s-a comunicat de la gaze si electrica, ca debransarea si rebransarea le voi plati eu, plus facturile curente ale chiriasului , atunci cand voi face contractul inapoi pe numele meu.
Chiar daca chiriasul nu-si plateste datoriile, alta solutie pentru a ma rebransa nu ramane decat sa platesc eu datoriile.
E posibil asa ceva??
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:52, 13 Februarie 2012
E un abuz din partea furnizorilor. Îi puteti actiona in judecata pentru a fi obligati sa va rebranseze si sa incheie contract cu dvs. fara sa va conditioneze de plata datoriilor titularului de contract anterior.
Incercati si cu o plangere adresata ANPC.
Este stilul lor idiot de a incerca sa isi recupereze creantele. Asa cum bine ati fost sfatuita ii puteti da in judecata.
Alimanescu George a scris:

Incercati si cu o plangere adresata ANPC.

ANPC nu are autoritatea si limita de competenta sa solutioneze litigiile existente intre persoane fizice si furnizorii de servicii utilitati publice
@carmen
Pentru solutionare,in calitate de proprietar al spatiului inchiriat ,aveti varianta actionarii in instanta a locatarului rau platnic
Cand ati incheiat contractul nu ati prevazut si garantie materiala ?

Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
ynocentta, utilizator
problema este ca pana la o hotarare definitiva nu veti mai avea curent.

Eventual sa incercati o ordonanta presedintiala prin care sa va reconectati (dar drept sa spun nu's foarte sigur ca o sa aveti castig de cauza pe ordonanta presedintiala)
Deci pana la urma care varianta spusa de dvs. este valabila? deci trebuie sa umblu prin tribunale cine stie cate luni sau ani(caracteristic justitiei noastre) ca sa ma pot rebransa la loc?
Si sa inteleg ca rebransarea o platesc tot eu cu cheltuieli de judecata cu tot!

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala nicolee_dinu nicolee_dinu Am o situatie in care chiriasul nu si-a platit datoriile catre furnizorii de utilitati (apa nova, distrigaz si enel) in ultimele 6 luni precum nici chiria pe ... (vezi toată discuția)
Rebransare energie electrica si gaz angeliea angeliea Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie: Am inchiriat un saptiu pentru o pizzerie prin contract de inchiriere. Societatea respectiva a incheiat contract de ... (vezi toată discuția)
Ce pot face dacă am făcut apel şi între timp o mare parte din speţă s-a rezolvat ? zxc1 zxc1 [b]Întrebarea mea principală este:[/b] [i]Dacă s-a făcut APEL împotriva anulării unei Cereri de Ordonanţă Preşedinţială (şi dacă această ... (vezi toată discuția)