avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Constat amiabil incheiat, mai trebuie sa platesc ceva ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Constat amiabil incheiat, mai trebuie sa platesc ceva pagubitului?

Pe 23 noiembrie am fost implicat intr-un accident soldat cu pagube materiale, cel din fata mea a franat brusc, carosabilul fiind umed nu au fost suficienti cei 15-20 m dintre noi pentru a opri,am lovit din spate fiind vinovat, am sunat la 112 au venit cei de la rutiera si ambulanta pentru ca o persoana din auto lovit de mine a spus ca nu se simte bine. Am mers la spital insotit si de ofiterii de la politie unde medicii in urma radiografiilor de rigoare au spus ca persoana respectiva nu prezinta probleme care sa necesite internarea. Cei de la politie au spus ca daca inchei cu soferul din auto lovit constatul amiabil ei nu au nimic impotriva. Acesta a fost de acord, am semnat constatul in care am specificat ca nu au fost victime si le-am dat asigurarea mea RCA de la Groupama, li s-a deschis dosarul de dauna. Dupa 3 saptamani ma suna proprietarul masinii (care nu este acelasi cu soferul din momentul accidentului) sa-mi spuna ca el nu se intelege cu asiguratorul meu deoarece el vrea numai piese noi, iar acesta i-a spus ca ce se poate repara se va repara, iar ce este distrus se inlocuieste stabilindu-i o anumita suma. Acum intervine intrebarea mea, dupa cele relatate mai sus, daca pagubitul face si alte cheltuieli decat cele acceptate de asigurator eu sunt obligat la plata acestora, in fiind amenintat ca voi fi dat in judecata, in plus ma ameninta la telefon ca se va duce cu sotia la spital (este cea care a fost luata de ambulanta de la locul accidentului) si ma va da in judecata pentru ca aceasta ar resimti anumite dureri in zona cervicala. Pe scurt pot fi actionat in judecata sau nu?
Aspt un raspuns urgent pentru a ma putea linisti.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariuscalina , utilizator 19:48, 14 Decembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In urma intelegerii amiabile, asiguratorul a facut un raport de constatare in baza caruia service-ul efectueaza reparatiile. Cei din service pot constata ca este necesar un supliment la acest raport (dupa ce incep dezmembrarea elementelor care trebuie inlocuite pot observa ca este necesara repararea/inlocuirea altor elemente care nu erau vizibile la prima vedere). In acest caz, asiguratorul va face o constatare suplimentara si va accepta la plata si noile elemente.
Daca aveti RCA si masina pagubitului este reparata in baza constatarilor asiguratorului, nu vad ce pretentii poate sa ridice.
Daca vrea sa repare si altceva decat a fost prins in raport, nu va poate obliga pe dvs.sa-i sustineti cheltuielile. Orice reparatie suplimentara, in afara celor constatate de asigurator, este facuta din buzunarul proprietarului, nu din al dvs.
Oricum, in cea mai rea situatie in care va da in judecata pentru despagubiri, ar trebui sa chemati in garantie, in cadrul aceleiasi actiuni, firma dvs.de asigurari, care va suporta daunele doar daca acestea ar fi admise de catre instanta; dar nu sunt sanse mari sa obtina o sentinta favorabila.
In ceea ce priveste starea de sanatate a persoanei care a fost deja la consult medical, imediat dupa accident - daca nu are certificat medico-legal care sa confirme ranirea in respectivul accident, nu cred ca ar avea castig de cauza daca va da in judecata. In aceasta situatie si politia are un cuvant de spus intrucat v-a insotit la spital si are cunostinta de cele intamplate.
Asadar, bucurati-va de sarbatori !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are de ce sa va fie teama deoarece polita RCA trebuie sa acope3re toate cheltuielile, atat materiale cat si medicale si morale eventual. In ce priveste reparatia masinii daca aceasta ar fi fost in garantie i s-ar fi inlocuit piesele avariate cu piese noi dar in functie de vechimea masinii i se pun tot piese noi dar after market si nu cod original. Dv nu aveti de ce sa mai platiti ceva asiguratului. Lasati-l sa va dea in judecata, dv veti chema la randul dv in solidar asiguratorul dv. RCA, cel care va plati dealtfel toate daunele.
Multumiri pentru opiniile exprimate.
Sarbatori fericite si d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Premis retzinut,amenda si asigurare paulHD paulHD buna!am o nelamurire..am lovit o masina acum cateva zile am fost la politie si mi sa retzinut permisu pt ca nu m-am prezentat in 24 de ore si mi sa dat o ... (vezi toată discuția)
Refuz de plata indemnizatie rca bestemailbox bestemailbox Pe scurt : In urma unui accident auto, m-am prezentat la societatea de asigurari in vederea intocmirii dosarului de dauna. Dosarul s-a deschis, au fost facute ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca silvica1940 silvica1940 Am fost parte intr-un accident rutier. Am la [EDITAT], RCA si CASCO pentru suma asigurata de 8142 lei. M-am declarat vinovata. Am incheiat cu celalalt : ... (vezi toată discuția)