avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cedare leasing
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cedare leasing

Buna ziua, am dorit sa fac o cedare de leasing,insa am ramas stupefiat sa constat cat costa contractul de cesiue emis de catre firma creditoare si anume 496 E. Ce alta modalitate exista pt a instraina masina unui alt proprietar. Am o persoana dispusa sa preia atat leasingul cat sa si achite suma pe care am cerut-o in schimbul masinii, insa taxa de cesiune este mult prea mare. Am auzit ca ar exista ceva modalitate prin notar. Astept sfaturi si sugestii, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 11:52, 14 Decembrie 2010
masina este proprietatea firmei de leasing deci nu o puteti vinde. Cesiunea nu poate avea loc fara acordul scris al firmei de leasing.

puteti ceda posesia masinii iar noul posesor sa va achite contravaloarea ratelor, iar dvs le achitati catre firma de leasing.

puteti intocmi un acord impreuna cu viitorul proprietar prin care va obligati la achizita masinii de la firma de leasing (la finalizarea contractului) si apoi la vinzarea acesteia catre respectiva persoana, pretul acesteia fiind deja achitat - in avans - prin platile lunare (ratele de leasing).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare leasing caprice caprice Buna ziua, am dorit sa fac o cedare de leasing,insa am ramas stupefiat sa constat cat costa contractul de cesiue emis de catre firma creditoare si anume 496 E. ... (vezi toată discuția)
Cedarea folosintei unui bun mobil fcamy fcamy Buna ziua. Ma numesc Filip Carmen si este prima data cand postez o intrebare. O anume societate doreste sa preia un leasing de la o alta societate. Problema ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un rasouns urgent stanica crinu stanica crinu Am o masina luata in leasing care am scoso la vanzare. Am gasit cumparator hotarand sa-mi preia leasingul si sa-mi ofere o suma de bani. Ok,am mers la notariat ... (vezi toată discuția)