avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... accident rutier in Polonia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

accident rutier in Polonia

Buna ziua, ma numesc Popescu Razvan-Andrei, am 19 ani, iar in data de 29.09.2010 am avut un accident in Polonia la Chojnice(eu eram cu un prieten care transporta marfa prin Europa, cu o duba de 3.5tone), un polonez cu un TIR de 7 tone a deviat pe banda noastra de mers si ne-a lovit frontal. In urma accidentului, au rezultat:
- moartea prietenului meu 22 ani;
- masina a fost dauna totala;
- soferul TIR-ului a scapat cu niste zgaraituri;
- eu am scapat cu viata pentru ca dormeam sus in dormitor, dar am avut comotie cerebrala, multiple facturi la mandibula si multiple facturi la maxila LE FORTE III, am fost operat in Polonia la Gdansk unde mi s-a montat placute de titan la mandibula si mi s-a imobilizat maxilarul de mandibula pentru 8 saptamani. Imediat ce-au aflat parintii mei au plecat spre mine si dupa 2 saptamani de spitalizare m-am intors cu ei acasa. Dupa 8 saptamani mi s-a deblocat maxilarul, iar medicul chirurg maxilo-facial mi-a recomandat consult ortodontic deoarece dintii mei sunt foarte deplasati si am nevoie de aparat dentar. Perioada mea de recuperare este de 6-12 luni.
Am fost vizitat in spital de un procuror insotit de un translator, iar acesta m-a informat ca polonezul este vinovat si eu pot cere despagubiri.
Inainte sa plec spre Romania a trebuit sa trec pe la procuratura din Chojnice ca sa-mi exprim pretentiile! Procurorul ne-a sfatuit sa cerem 4000 euro (aproape 3000 au cheltuit parintii mei pana la reintoarcerea in tara) soferului polonez care a cauzat accidentul, si dupa proces vom fi despagubiti cu ceva si de firma de asigurare, dar nu ne-a lasat sa spunem o suma spunandu-ne suma va fi fixata dupa proces. Pentru operatie am avut cardul european de sanatate.
Noi nu i-am dat pe loc un raspuns am tot consultat avocati, si nu stim exact care sunt pasii in continuare.

Cu stima,
Popescu Razvan
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:39, 14 Decembrie 2010
datorita faptului ca accidentul s-a petrecut pe teritoriul polonez legea aplicabila este cea locala. discutati cu un avocat polonez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces pe rol sau nu?... accident de masina nesolutionat MichelineRoman MichelineRoman Buna ziua, doresc sa va cer si eu parerea in problema pe care o au parintii mei. In februarie 2009, au avut un accident de masina. Erau stationati pe ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala Logiteck Logiteck [b]Buna Ziua ![/b] Urmaresc aici, de cateva zile cateva subiecte bune, care au legatura oarecum cu povestea mea ... S-a intamplat acum 2-3 luni. In timp ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident rutier DoruCiubotaru DoruCiubotaru Buna ziua. Doresc sa ma consult cu niste specialisti de pe acest forum pentru a actiona cat mai corect in situatia pe care o voi prezenta. In data de ... (vezi toată discuția)