avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume

am fost casatorita si am hotarat sa puratm ambii soti numele meu de familie.Am nascut un baietel care a luat si el numele meu de familie, apoi am divortat , fostul sot a revenit la numele lui dinaintea casatoriei.As vrea sa stiu daca se poate sa i se schimbe numele de familie al copilului daca tatal cere sa ii poarte numele lui.
Cel mai recent răspuns: profiterolrol , utilizator 20:38, 14 Decembrie 2010
pe cale administrativa, numai cu acordul dvs
Atata timp cat este minor se cere acordul tatalui chiar dca suntti divortati si minorul va fost incredintat dvs.Dupa majorat copilul poate opta singur fara a se cere aprobarea tatalui .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce nume va purta copilul dupa divort ella24 ella24 Buna seara. Sunt in proces de divort cu sotul meu si singura problema de la care ne certam acum este ce nume va purta copilul dupa divort.In urma casatoriei ... (vezi toată discuția)
Minor aflat in intretinere prin hotarare de divort alinaluca alinaluca Buna ziua,am o intrebare va rog...am un minor de 16 ani aflat spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila.Eu sunt casatorita cu cetatean ... (vezi toată discuția)
Parintii mei au divortat, pot lua si eu numele mamei? dede23 dede23 parintii mei au divortat, iar mama si-a reluat numele dinaintea casatoriei, vreau sa stiu daca si eu pot lua numele ei. unde trebuie sa merg pentru a-mi ... (vezi toată discuția)